Dvadeset godina prijateljstva

0

GOSPIĆ – Dvadeset godina prijateljstva i suradnje Crvenog križa Gospić i Osterode obilježen je u utorak večer u Domu Crvenog križa Gospić. Goste iz Njemačke pozdravila su predsjednica CK Gospić, Katica Prpić te gradonačelnik Milan Kolić koji su toplim riječima uputili zahvalu ne samo humanitarcima i građanima Osterodea već i cijelom njemačkom narodu koji je koji je nesebično podržao borbu Hrvatske za samostalnost i suverenost što se pretvorilo i u iskreno prijateljstvo. Prvi čovjek CK Osterode, Hans Jurgen, evocirao je sjećanja na prve dolaske 1992. godine suradnju te gradonačelniku Koliću i CK Gospić uputio poziv da iduće godine posjete Osterode i sudjeluju u svečanosti 150 godina Crvenog križa. Inače, njemački humanitarci i nakon rata ostali su bliski gradu Gospiću što dokazuju svojim dolascima, razmjenom boravka mladeži CK i pomoći koju još uvijek dopremaju
-Ovo je više od suradnje i prijateljstva tim prije što od iduće godine našim ulaskom u EU imamo još više mogućnosti i razloga za suradfnju s Osterodeom. Humanitarci su je započeli, a lokalne vlasti će je sigurno nastaviti, rekao je gradonačelnik Kolić.
-Nije bilo lako u početku, naime dobili smo dozvolu samo do Zagreba, ali sam samostalno donio odluku da se mora nastaviti put do Gospića i pomoć dovesti ljudima oko kojih je rat bjesnio. Nije mi žao niti će ikada biti, dodao je Jurgen zahvaljujući na gostoprimstvu te osobno velikom prijatelju Vladi Brkljačiću. Inače ovih dana u Gospiću na Rosuljama boravi i petnaestak mladih CK Osterode koji svakodnevni na drugom kraju upoznavaju Liku.

Ž.M.

Oglas