Dvadeset i prva nedjelja kroz godinu

2

Danas, 22.kolovoza, na dvadeset i prvu nedjelju kroz godinu u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu svetu misu u 11,00 sati predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

U svojoj propovjedi je kazao: Ono što nas danas najviše zabrinjava je kršćanski način življenja. Kamo je nestala kršćanska radost i opasnost ?

Oglas

Isus ga daje u današnjem Evanđelju, kada veli, tko se neće i tko će se spasiti.

Tko je činio nepravdu, neće se spasiti, iako je kojim sretnim slučajem sjedio s Isusom kod stola, s Njime jeo i pio i slušao ga. Takvo spasenje bilo bi previše jeftino. Kakav bi to bio Bog koji bi dijelio nebesa prema sretnom slučaju.

A tko će biti spašen? “Trudite se, da uđete!“ glasan Isusov poticaj. Za spasenje se, dakle, treba truditi. Kako truditi?

Među mnogim glatkim cestama naći onu strmu, koja vodi k Bogu i među mnogim širokim vratima potražiti ona uska, koja se otvaraju u nebesa. Tko će stići do tih vrata, mora se potruditi da bude bez suvišne prtljage, jer bi mu samo smetala kod uskog prolaza. Uska vrata su obično i niska, zato će se morati truditi, da nema na sebi nimalo lažne i umišljene veličine.

Spašenih će, dakle, biti toliko, koliko bude bilo takvih, koji će se truditi.

Za vrijeme svete mise u zajednicu krštenih primljena je mala Nika iz obitelji Eror .

Euharistijsko slavlje uveličao je crkveni zbor pučkim pjevanjem.

I.B.