Dvodnevno obilježavanje Dana europskog broja 112

Područni ured za zaštitu i spašavanje Gospić je povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja 112 (European 112 Day) 8. veljače 2013. godine održao radni sastanak s predstavnicima žurnih službi s područja Ličko-senjske županije.
Na sastanku se raspravljalo o suradnji Županijskog centra 112 Gospić sa žurnim službama na području Ličko-senjske županije u 2012. godini, kao i o uočenim problemima i nedostacima te prijedlogu mjera i postupaka za otklanjanje istih.
Voditelj Županijskog centra 112 Gospić Vlado Dasović prezentirao je rad Centra kroz statističke podatke o broju poziva na broj 112 i analizu događaja tijekom 2012. godine.
Predstavnici žurnih službi s područja Ličko-senjske županije su posebno naglasili dobru suradnju sa Županijskim centrom 112 Gospić.
11.veljače 2013. u prostoru Kulturno Informativnog centra Gospić s početkom u 10 sati predstavnici žurnih službi održat će predavanje učenicima drugih razreda Osnovne škole dr. Jure Turića Gospić na temu „Edukacija djece u području zaštite i spašavanja“
Obzirom da tehničko-tehnološki razvoj, vremenske i druge neprilike, nemogućnost stalnog nadzora zbog „prezaposlenosti“, te i neki drugi čimbenici znatno povećavaju mogućnost da se djeca predškolskog i školskog uzrasta, kao najosjetljiviji dio populacije, nađu u situacijama kada su prinuđena pomoći sebi ili osobama oko sebe.

Edukacija djece u području zaštite i spašavanja sve više postaje obveza ne samo sustava redovnog odgoja i osposobljavanja nego i obveza drugih tijela državne uprave i institucija. Slijedom svojih zadaća u području zaštite i spašavanja, Državna uprava za zaštitu i spašavanje provodi aktivnosti nacionalne edukacije kako bi se djecu određenog uzrasta upoznalo s postupcima i načinom ponašanja s ciljem poboljšanja sposobnosti djece za reagiranje u slučaju nastanka prirodnih i drugih civilizacijskih nesreća.

Nastavak ispod oglasa

Vlado Dasović / Joso Živković