Dvojac iz okolice Otočca optužen za teško ozljeđivanje i krađu janjeta

Općinsko državno odvjetništvo RH u Gospiću optužilo je 19 i 25-godišnjaka zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a u pitanju je slučaj teškog ozljeđivanja 57-godišnjakinje iz okolice Otočca.

Okrivljenike se optužnicom tereti da su 28. svibnja 2020. godine na širem području grada Otočca s 57-godišnjakinjom dogovorili kupnju janjeta kojega su, bez plaćanja, stavili u prtljažnik automobila u kojem je na mjestu vozača bio 19-godišnji okrivljenik, a na mjestu suvozača 25-godišnji okrivljenik. Umjesto da plate janje, oni su odlučili pobjeći.

Nastavak ispod oglasa

Okrivljenog 19-godišnjaka tereti se da je naglo krenuo automobilom iako se 57-godišnjakinja u namjeri da ih spriječi u odlasku, rukama primila za dovratnik suvozačevih vrata koja su ostala otvorena i nogama stala na tlo ispred suvozačevog sjedala.

Umjesto da tada stane, 19-godišnjak je nastavio kretanje automobilom i još povećavao brzinu, dok ju je drugi okrivljenik udarao nogama po tijelu i gurao tako da je oštećenica pala ispod vozila, a u nastavku vožnje je 19-godišnjak kotačem prešao preko lijeve noge nesretne žene koja je u ovom događaju zadobila tešku tjelesnu ozljedu.

Predloženo je i da se protiv 25-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela.

L.O.