Edukacija djelatnika izvanbolničke hitne medicinske službe

0

U Gospiću će se od petka 30. ožujka do nedjelje 1. travnja u održati edukacija osoblja izvanbolničke hitne medicinske službe. Pod nadzorom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu ova se edukacija provodi u okviru Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu. Edukacija završava pismenom i praktičnom provjerom znanja polaznika, a za pripremu provedbe edukacije Hrvatski zavod za hitnu medicinu svim polaznicima dostavlja priručnik Temeljni hitni medicinski postupci i DVD Hitni medicinski postupci u izvanbolničkim uvjetima.

Hrvatski zavod za hitnu medicinu najavio je održavanje 12 ovakvih treninga namijenjenih doktorima medicine i medicinskim sestrama i tehničarima, zaposlenicima županijskih zavoda za hitnu medicinu. Edukacija u Gospiću druga je u nizu, a proći će ju 24 sudionika iz Istarske, Ličko – senjske, Požeško – slavonske, Primorsko – goranske, Splitsko – dalmatinske i Zadarske županije.

Djelatnici izvanbolničke hitne medicinske službe svakodnevno na terenu spašavaju ljudske živote. Kako bi u tim situacijama mogli kvalitetno reagirati i rasuđivati te pružiti najstručniju pomoć u najkraćem roku potrebno im je stalno stručno usavršavanje. Upravo stoga je trening orijentiran na praktični rad kojim se najbolje i najbrže usvajaju nove vještine, nužno potrebne za kvalitetno suočavanje s izazovima ovog iznimno zahtjevnog i odgovornog posla. Kroz tri dana, vrsni stručnjaci unaprijedit će znanja i vještine polaznika kroz niz realističnih interaktivnih scenarija.

L.O.