Edukacija mladih Ličko-senjske županije o Europskoj uniji

1

U sklopu provedbe Komunikacijske strategije za informiranje hrvatske javnosti o Europskoj uniji i pripremama za članstvo, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija kao središnji koordinator informativne kampanje provodi aktivnosti kako na državnoj tako i na lokalnoj razini kojima želi omogućiti građanima dostupnost informacija o temama europskih integracija. U tom cilju, Savjet za europske integracije Ličko – senjske županije u suradnji s Ministarstvom i drugim relevantnim državnim institucijama u narednom razdoblju organizirati će i održati brojne aktivnosti za razne ciljne skupine građana Županije.

Vrlo važna skupina glasača na predstojećem referendumu građana o ulasku Hrvatske u Europsku uniju su mladi. Kako bismo im omogućili pristup informacijama o euro integracijskom procesu te prednostima i mogućnostima koje se otvaraju za mlade pridruživanjem Hrvatske zajednici europskih država, u okviru obrazovnih ustanova i udruženja mladih organizirati će se predavanja i debata za učenike – maturante srednjih škola i studente visokih učilišta te općenito za mlade na području Županije na temu „Hrvatska 28. članica EU – perspektive mladih u EU“.

Predavanje na naznačenu temu za učenike 4. razreda – maturante srednjih škola održati će gđa Sandra Tvrtković, stručna suradnica Odjela za obrazovanje Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija prema slijedećem rasporedu:

13. listopada 2011. (četvrtak)

      Srednja škola Otočac, Ćirila i Metoda 2, Otočac

  9,50 – 10,35 sati    –  za sve učenike završnih razreda

      Srednja škola Korenica, Zagrebačka 2, Korenica

   12,20 – 13,05 sati     – za sve učenike završnih razreda

 14. listopada 2011. (petak)

      Strukovna škola Gospić, Budačka 24, Gospić

   8,50 –   9,35 sati    –  za učenike završnih razreda medicinskog i elektrotehničkog usmjerenja

   9,50 – 10,35 sati     – za učenike završnog razreda ekonomskog usmjerenja

      Gimnazija Gospić, Budačka 24, Gospić

11,25 – 12,15 sati   – za sve učenike završnih razreda

 Lika Online