Edukativno predavanje o kibernetičkom kriminalu u Otočcu

0

U četvrtak, 22. veljače 2024., s početkom u 10 sati, Policijska uprava ličko-senjska održat će predavanje pod nazivom “Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba” u prostorijama HGK Županijske komore Otočac, na adresi Kralja Zvonimira 16. Ovo edukativno okupljanje ima za cilj podizanje svijesti i edukaciju građana, kao i zaposlenika poslovnih subjekata o rizicima i prijetnjama kibernetičkog kriminala.

Kroz predavanje, prisutni će imati priliku saznati više o različitim oblicima prijevara na internetu, metodama prepoznavanja istih, te kako se učinkovito zaštititi od potencijalnih cyber napada. Fokus će biti na prevenciji i zaštiti, kako na osobnoj, tako i na korporativnoj razini, uključujući preporuke za zaštitu osobnih podataka i online aktivnosti.

Osim toga, bit će predstavljeni korisni savjeti za postupanje u slučajevima sumnje na prijevaru, uključujući CEO i BEC prijevare, maliciozne računalne programe, kao i savjeti za zaštitu djece od nasilja i prijevara na internetu, investicijske prijevare i slično.

Predavanje je otvoreno za javnost i posebno je namijenjeno stanovnicima Otočca, Brinja i Vrhovina, te tvrtkama koje djeluju na ovom području. Policijska uprava ličko-senjska poziva sve zainteresirane da se odazovu i sudjeluju u ovom važnom edukativnom događaju.

L.O.