Ekologija, energetska učinkovitost i tradicija

Drugi dan održavanja manifestacije „GORA“ (Gospićki održivi razvoj) bio je „za koplje“ atraktivniji nego li na sami dan otvaranja ove atraktivne priredbe. Uza sve sadržaje koje su posjetitelji vidjeli jučer, danas je trebalo dodati nekoliko prezentacija, biciklijadu, izlet na Oštru…

Ako je suditi po zanimanju posjetitelja za energetske EU-standarde, čini se da stvari kreću u dobrom smjeru. Bilo je mnogo upita vezanih uz nove sustave grijanja pomoću peleta, izolaciju kuća, stanova i radnih prostora, a posebice su bili česti upiti vezani uz detalje i karakteristike elektro-automobila. Ipak je najveća gužva vladala je na mjestu upisa natjecatelja za sutrašnji kros u Jasikovcu, tako je sasvim izvjesno da će ova atraktivna sportska manifestacija i ove godine imati zavidan broj sudionika.

Nastavak ispod oglasa

Kao podsjetnik na neku davnu Liku poslužila su dva obora za stoku. U jednome su bili izloženi krava buša i njezino tele, a u drugome par ovaca pasmine pramenka, dvije pasmine stoke koje su othranile generacije Ličana.Reklo bi se: malo blaga, ali puno razloga za obilazak ovog dijela „GORA“-e gdje su neprestano „škljocali“ foto aparati. U večernjim satima na velikoj pozornici smještenoj na Trgu Stjepana Radića bit će predstavljen raznolik glazbeni program.

M. S.