FOTO Zimska čarolija na Plitvičkim jezerima oduzima dah

0

Nacionalni park Plitvička jezera jutros je osvanuo prekriven svježim snježnim pokrivačem, koji je krajolik pretvorio u pravu zimsku bajku. Posjetitelji koji se upute prema ovom dragulju prirode mogu očekivati jedinstven doživljaj, ali se prethodno savjetuje da se informiraju o trenutnim vremenskim uvjetima i stanju u parku kako bi svoj izlet prilagodili zimskoj idili.

Za sada su Gornja jezera nedostupna posjetiteljima zbog zahtjevnih vremenskih uvjeta, no Donja jezera otvorena su i pružaju čaroban prizor svojim posjetiteljima. Kako biste u potpunosti iskusili ljepote parka, panoramska vozila prometuju po rasporedu na liniji St2 – St1 i obratno, omogućavajući jednostavan prijelaz kroz zimski pejzaž.

Za one željne potpune tišine i mira, elektrobrodovi su također u funkciji, ploveći po rasporedu na liniji P1 – P3 i natrag, nudi priliku da se Plitvička jezera dožive s vodene perspektive, ušuškana u zimskom snu.

Fotografije koje vam donosimo hvataju esenciju zimskog razdoblja na Plitvicama, od snijegom prekrivenih staza koje zovu na šetnju, do mirnih jezera koja odražavaju tišinu zimskog jutra. Ovo je trenutak kada se priroda odmara, a mi dobivamo priliku da se divimo njenim promjenjivim, ali uvijek fascinantnim oblicima.

Za sve posjetitelje koji se odluče na ovaj zimski izlet, preporuča se topla odjeća, čvrste cipele te, naravno, fotoaparat kako bi ovaj zimski čarolija ostala zabilježena i podijeljena s dragim osobama.

L.O.