Francuski volonter u misiji zaštite prirode u NP Plitvička jezera

0
Foto: JUNP Plitvička jezera

NP Plitvička jezera, poznat po svojoj prirodnoj ljepoti i kulturnoj važnosti, objavio je uzbuđujuće vijesti o pojačanju u svom timu. Franco Mancino, volonter iz Francuske, pridružit će se Parku kao Zeleni Čuvar u sklopu volonterskog programa koji se aktivno provodi od 2016. godine.

“Nadamo se da će mu iskustvo boravka i volontiranja u Nacionalnom parku Plitvička jezera biti korisno iskustvo i svakako cijenimo njegovo nesebično izdvajanje slobodnog vremena za volontiranje!”*, poručili su iz Parka.

Zeleni Čuvari – Zaštitnici prirode i pomagači posjetiteljima

Program Zeleni Čuvar pokrenut je s ciljem poticanja mladih da se aktivno uključe u zaštitu i promociju prirodnih ljepota Parka. Do sada je kroz program prošlo 23 mladih volontera koji su svoje vrijeme i trud posvetili ovom zaštićenom području.

Kao Zeleni Čuvar, Franco Mancino će imati razne zadatke, uključujući pružanje osnovnih informacija posjetiteljima o funkcioniranju posjetiteljskog sustava i prirodnim procesima u Parku, upućivanje posjetitelja na pravila ponašanja, provođenje anketiranja, pružanje prve pomoći te komunikaciju s čuvarima prirode i informatorima.

Program za sudjelovanje je i dalje aktivan, te NP Plitvička Jezera poziva sve zainteresirane da se prijave i postanu dio ove plemenite inicijative. Uvjeti za prijavu dostupni su na službenoj stranici Parka.

Volontiranje je moguće tijekom srpnja i kolovoza. Kao Zeleni Čuvar, volonteri će imati besplatan smještaj, dva besplatna obroka dnevno i priliku za stjecanje nezaboravnog iskustva u prirodi.

Ovaj program nudi priliku da se aktivno sudjeluje u zaštiti jednog od najljepših nacionalnih parkova na svijetu, te da se istovremeno stekne vrijedno iskustvo i doprinese lokalnoj zajednici. Ako ste strastveni prema prirodi i volite pomoći drugima, ovo bi mogla biti savršena prilika za vas.

L.O.