Gackafest završio posjetom iznad svih očekivanja

5
Gackafest

12. i 13. Kolovoza ovog mjeseca održan je Gackafest. Program se održavao na dvije pozornice, a  organizator cijelog projekta bila je udruga Studentski Zbor Gacke, i glavni organizatori Ante Fumić, predsjednik udruge, te Edi Šop, predsjednik NO udruge. Događaj je u dva dana posjetilo preko 1000 građana županije i okolice, a bilo je gostiju iz Zagreba, Zadra, Bosne, Rijeke, Siska i ostalih krajeva Hrvatske. Prvi dan započeo je prezentacijom udruga i izlagača među kojima su bili Sirana Runolist, Udruga Gačanka, Centar za tradicijske obrte, OPG Tonković, Studentski Zbor Gacke i Butina Kuterevo. U 19h započeo je turnir u obaranju ruke u organizaciji Udruge za obaranje ruke „Arupium“ Otočac, koja je završila dodjelom nagrada pobjednicima koji su bili podržani velikim interesom publike za ovaj turnir. Nakon toga, počeo je zabavni dio programa. Iva Majetić, Tajnik udruge studenata, na Gackafestu je bila i voditeljica cjelokupnog programa, te je nakon turnira zahvalila svim sponzorima i suradnicima, građanima, nakon čega je na binu pozvala Antu Fumića i Edija Šopa na kratko obraćanje javnosti. Ante Fumić je ispred Studentskog Zbora Gacke još jednom zahvalio svim građanima na dolasku i podršci, a posebno lokalnom stanovništvu koje je pomoglo u organizaciji Gackafesta. Nakon pozdravnih govora studenata, nastupili su duo „Dvi dangube“ s ličkim bubnjem koji su na sveopće iznenađenje setom pjesama od 45 minuta izvrsno zabavili publiku. Nakon prvog benda na pozornici nastupile su „Zlatne Sjene“ iz Zagreba, popularni bend koji je svirao na Ličkoj noći u Zagrebu prije nešto više od godinu dana. „Zlatne Sjene“ su opravdale očekivanja te su do ranih jutarnjih sati držali tempo publici koja je bila izuzetno raspoložena za ples i svirku. Isti dan nastupio je i TS Razbijači Čaša, ali uz glavnu pozornicu, čime su zagrijali publiku za svoj nastup idući dan. Istovremeno je s druge strane Majerovog vrila, disco bar Shark pripremio izvrsni program s 3 DJ-a koji su držali klub pun mladih od ranih večernjih do kasnih jutarnjih sati. Dan je završen mirno, bez incidenata i intervencija policije.

Drugi dan započeo jeu 17h prezentacijama udruga, istima kao i prvi dan. Ekipe NK Gacka Sinac 1925 i Studentskog Zbora Gacke  odigrali su revijalnu utakmicu na igralištu „Pod godačom“. Na početku utakmice kapetan NK Gacka Sinac kao domaćin, uručio je studentima zastavicu kluba i pozivnicu na njihov turnir „Dva Željka“ koji će se održati idući tjedan u spomen na pale branitelje. Utakmica je odigrana, NK Gacka 1925 Sinac je očekivano pobijedio rezultatom 3:2, i 4:0. Program se nakon utakmice opet preselio na Majerovo vrilo. U 19.30h na glavnu pozornicu stupio je TS Razbijači Čaša koji su zabavljali goste do nastupa TS Za Šaku Dukata. Vesela tamburaška noć Gackafesta završila je u ranim jutarnjim satima, kao i još jedna noć za mlade koju je organizirao disco bar Shark s DJ-ima. I drugi dan Gackafesta završen je bez incidenata i intervencije policije.

Događaj koji su studenti organizirali na sveopće iznenađenje svih na Majerovom vrilu u Sincu, uspio je iznad svih očekivanja. Veliki broj posjetitelja ostao je šokiran sadržajima na Majerovom vrilu u Sincu, načinom organizacije i samom idejom. Organizatori su primili mnoge čestitke građana te želju za ponovnom organizacijom događaja iduće godine, kao i želju da Gackafest postane tradicionalno događanje u Gradu Otočcu i Ličko-senjskoj županiji.