„Glasnogovornik“ HDZ-a i Karla Starčevića: “Bura promjena pred raspadom”

0

Željko Popović, novinar i urednik opskurnog portala Slobodnalika, „glasnogovornik“ Karla Starčevića, dijela HDZ-a i sad već bivše predsjednice Županijske skupštine Ličko-senjske županije Nade Marijanović u proteklih nekoliko dana svoju malobrojnu publiku bombardira naslovima vezanima uz raspad nestranačke platforme „Bura promjena“.

Osim „Bure promjena“, portal poznat po hvalospjevima Karlu Starčeviću okomio se i na gradonačelnika Novalje Antu Dabu. Dabo se našao na udaru jer je na zadnjoj sjednici skupštine istaknuo kako je protiv prijevremenih izbora jer je to, kako smatra, neodgovorno prema stanovnicima Ličko-senjske županije.

Dabo je na toj sjednici istaknuo da podrška proračunu ne znači da je politički na strani župana Darka Milinovića, već da to radi iz razloga jer je proračun realan, financije konsolidirane, te da je općenito bolji od prošlogodišnjeg kojeg je podržao.

Ako netko u praksi zna što znači rušenje proračuna i zaustavljanje projekata, posebno onih strogih europskih, to je zasigurno gradonačelnik Novalje Ante Dabo. Dabi je HDZ pod vodstvom tadašnjeg predsjednika GO HDZ Novalja i aktualnog predsjednika ŽO HDZ LSŽ Marijana Kustića rušio proračun, nakon čega ih je ovaj na ponovljenim izborima politički razmontirao i osigurao svojoj listi većinu u Gradskom vijeću.

U izjavi za jedan lokalni medij Dabo je najavio kako će „Bura promjena“ izaći na izbore za Županijsku skupštinu, ali bez HSP-a (Karla Starčevića). S druge pak strane, i Starčević najavljuje izlazak na izbore pod barjakom HSP-a. Nije tajna da je Starčević u tajnoj koaliciji sa HDZ-om, pa je podrška HDZ-a izglasavanju gradskog proračuna bila uvjetovana rušenjem onog županijskog.

Na kraju se postavlja pitanje tko radi na raspadu „Bure promjena“? Onaj dio HDZ-a i oni pojedinci, ako se uopće mogu nazvati HDZ-ovcima koji su rušili svoju stranku što je bilo vidljivo na zadnjim lokalnim izborima. Ti pojedinci u HDZ-u ne znaju što je kohabitacija, a to su i pokazali na zadnjoj Županijskoj skupštini.

L.O./H.J.