Gore srca ! Imamo kod Gospodina ! A ne kod bezbožnog sudišta …!

0

Ha ha… haa haa… gh gh… haag haaghgh – smijem se, braćo i sestre, od srca i Bogu zahvaljujem što se nisam dao prevariti od đaavla!

Iako će me neki osuditi, smatrajući da je ovo vrijeme plača a ne smijeha (u redu, priznajem, u mojem smijehu ima i malo “gorkoga zelja”, jer Korizma je! – ali kada je to hrvatski narod iz nje izišao?!), trenutak je za realnost i otrježnjenje svima koji su prezreli Božje biblijsko upozorenje: “Proklet čovjek koji se uzdaje u čovjeka” (Jr 17,5) odnosno u “haašku pravdu”!
A to što je danas također 122. obljetnica rođenja Charlieja Chaplina samo je slučajna ironija…

Smijem se naravno i svim hrvatskim naivcima, ‘političkim hlebincima’ – naravno i žalim ih jer su sada razočarani – ter ih potičem da konačno progledaju ter da probude ponos!
Jer osuđujuća haaška optužba za tzv. UDRUŽENI ZLOČINAČKI POTHVAT etiketa je cijelom hrvatskom narodu, tj. svakom pojedincu koji je želio SLOBODU I NEOVISNOST (u svojoj DRŽAVI). A to je i stigma kakva je svojedobno pripisana npr. cijelom njemačkom (a i našem) narodu za ‘genocidnost’! Tajne ‘kuhinje’ znaju što rade i samo budala misli da se sve događa slučajno…
Nažalost, hrvatski ljudi ništa ne uče od prošlosti. Povijest je ‘učiteljica života’ koja kod nas nikada nikoga ništa nije naučila!!!
A u posljednjih 20 godina tome su značajno doprinijeli i MEDIJI – svojom ‘praonicom mozga’ i prljaonicom duše!

Ali ni mnogi najodgovorniji u Crkvi ne mogu se baš pohvaliti da su redovito narodu otvarali oči, tj. govorili mu (gorku političku i moralnu) istinu (i o njemu samomu!) i jačali ga za nove ‘potrese i šokove’! Političare ne spominjem jer njima je – unatoč ‘pobožnim floskulama’ o politici kao “skrbi za opće dobro” – laž, diplomatsko muljanje, korupcija itsl., nažalost, u ‘opisu posla’!
(Dosadno trkeljanje o ‘crvenim /komunističkim/ avetima prošlosti stalno sam smatrao besmislenom i beskorisnom obmanom!)
I često mi je zato padala na pamet osuda proroka Jeremije (14,18) da “čak i proroci i svećenici lutaju po zemlji i ništa ne znaju” – ili možda šute da se nekome ne zamjere!
Jako mi je žao što su neki svojom šutnjom mnoge ostavili u zabludi i/li neznanju, iako mi je drago da sâm nisam šutio (kao što slijedi iz priloženoga, u odgovorima na tri pitanja o pozivu naših biskupa na molitvu 8. travnja):

1. Jeste li molili za Domovinu i što?
Molio sam Boga da hrvatski narod uvijek bude spreman tražiti i činiti volju Božju, da mlade hrvatske katoličke obitelji odlučno prihvate “Ninski zavjet” iz 1979. i život po “kroatiziranom” pravilu Sv. Benedikta: MOLI – RADI – RODI! Posebno sam molio da novi naraštaji našega naroda ostanu vjerni kršćanskim vrjednotama koje su nas očuvale od stoljeća sedmog i koje su temelj našega identiteta i genetskog koda.

2. A za pravednu presudu u Haagu?
Ne, jer Haag i pravednost su kontradikcija u sebi. Osim toga, kao što je i Bleiburg planiran prije nego je narod krenuo prema Austriji, tako je i presuda Hrvatskoj donesena prije osnivanja Suda u Haagu. Za taj Tribunal vrijedi biblijski sud da je “bezbožno sudište što nevolje stvara pod izlikom zakona!”

3. Kakvu očekujete presudu Gotovini (i reakcije ako bude loša po njega)?
Definicijom o “udruženom zločinačkom pothvatu” Hrvatska i njezini generali već su kažnjeni i osramoćeni. Zato očekujem samo pravedni Božji sud.

Dakle, umjesto bilo kakve analize prenosim taj svoj kratki sms-intervju koji je – u cjelini, osim zadnje rečenice o pravednom Božjem sudu! – objavljen u Večernjaku 11. travnja (napravio sam ga dakle dan ranije, oko 16 sati). Ali ne činim to zato da bih se pohvalio što sam ono bitno ‘znao unaprijed’, nego da sve potaknem na hitno i bitno OPISMENJAVANJE – jer hrvatski puk je TROSTRUKO NEPISMEN: vjerski, politički, medijski!
Osim toga – da ne bismo i u budućim stoljećima kao ‘guske u (globalnoj) magli’ lutali kroz ‘globalnu pustinju’ do ‘obEUćane zEUmlje’! – želim sve potaknuti da još jače njegujemo naš ‘duhovni PZO’ – PONOS, ZAJEDNIŠTVO i OPTIMIZAM.

S vjerom u Boga i Hrvatsku dragu!

Anđelko Kaćunko ( don. Blog )