Gornja jezera od sada opet dostupna posjetiteljima

Od ovoga vikenda  su za obilazak otvorena Gornja jezera u JUNP Plitvička jezera. Ovo je znak da je u Lici prestala zima, iako je do prije samo četiri dana na ovom prostoru bilo više od 30 cm snijega. Snijeg je ovih dana sasvim okopnio pa nam je o svemu više rekao ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević.

Tomislav Kovačević

-Jučer smo i zvanično otvorili za posjet Gornja jezera. Ovo je najbolji znak da je konačno stiglo proljeće i da park poprima novi vegetacijski ciklus. Posjetitelji su jedva  dočekali otvaranje za posjetu Gornjih jezera jer se tamo nalaze brojne uređene izletničke staze i atraktivna jezera. Panoramski vlakić od sada  vozi i do lokaliteta Labudovac tako da se NP Plitvička jezera sada opet vratio u izletničku normalu. Dakle,  bez zabrana i ograničenja  obilazaka koja su bila na snazi zbog zimskih uvjeta, ističe  ravnatelj Tomislav Kovačević.

Nastavak ispod oglasa

Dodaje kako za sada ipak neće prometovati druga brodska linija  na dionicama P3 – P2 i obrnuto, a posjetitelje će ovim dionicama nastaviti prevoziti od početka svibnja. Svi programi obilaska i dalje su aktivni, ali umjesto broda na liniji P3-P2 i obrnuto koristit će se izletničke  staze uz jezero Kozjak.

L.O.