Gornji Kosinj: Smotriranje postrojbe Opće namjene civilne zaštite

0

Općina Perušić u suradnji s Područnim ured za zaštitu i spašavanje Gospić, provela je  u Gornjem Kosinju smotriranje (pregled) postrojbe Opće namjene civilne zaštite .
Provedba smotre imala je za cilj utvrditi stvarno stanje popunjenosti i opremljenosti postrojbe civilne zaštite (CZ) te njihovu osposobljenost za provedbu namjenskih zadaća koje proizlaze iz mjera CZ.  Prilikom smotre pripadnicima postrojbe djelatnici Odjela za zaštitu i spašavanje PUZS Rijeka Siniša Badovinac i Petar Jagodnik  ukazali su na njihovo mjesto i ulogu unutar postrojbe, ali i na ulogu i značaj ukupnog sustava zaštite i spašavanja u RH, te snaga CZ kao njegovog integralnog dijela. Koje su to najčešće ugroze stanovništva i materijalnih dobara na našem području, kojim snagama i sredstvima raspolažemo u zaštiti i spašavanju te tko, kada i kako može aktivirati postrojbe CZ- samo su neka od pitanja iz djelokruga aktivnosti ekipa Civilne zaštite.

Smotriranju postrojbe nazočili su Drago Hećimović načelnik stožera ZiSa općine Perušić, pročelnik PUZS Gospić Joso Živković, načelnica Odjela za preventivu planiranje i nadzor Anka Dasović, savjetnica u odjelu Đurđa Mataija i načelnik Županijskog centra 112 Gospić Lavoslav Vukelić.

Oglas

U obraćanju članovima CZ općine Perušić Drago Hećimović i Joso Živković naglasili su kako će ova postrojba imati veliki značaj u spašavanju ljudskih života i imovine na području Općine, a naročito ako ponovno dođe do poplava na području Kosinja.  Svih 15 pripadnika postrojbe  završili su obuku za upravljanje čamcem i  svi su dragovoljno pristupili postrojbi.

M. S./ J. Ž.