Gospić – HNS krenuo u predizbornu kampanju

5

Gospić – Nakon dužeg vremena HNS je sazvao konferenciju za tisak što predstavlja početak predizborne kampanje za parlamentarne izbore.
Povod je bila sjednica Regionalnog saveza za Istarsku,Primorsko-goransku i Ličko-senjsku županiju koja je po prvi put u povijesti ove stranke organizirana u Gospiću, sa namjerom da se razbiju predrasude o Gospiću.

Uvodničar za početak predizborne kampanje bio je dr. Matko Županić (predsjednik Regionalnog saveza i nekadašnji veleposlanik RH u JAR-u) koji je govorio o četiri poluge razvoja koje zagovara HNS. Istakao je tešku gospodarsku situaciju koja zahtijeva rezanje državne potrošnje i povećanje prihoda,te dodao da to HDZ  nije sposoban učiniti,a koalicija četiri stranke (HNS,SDP,IDS i HSU) to zna,može i mora.Najavio je dolazak Zlatka Koračevića koji vodi TIM za EU fondove koji su velika šansa za Lički-senjsku županiju i Republiku Hrvatsku.
Stjepan Ćaćić kao predsjednik ŽO HNS-a je govoreći o aktualnoj političkoj situaciji istakao da je HNS treća politička stranka u županiji koja je pokrila sve jedinice lokoalne samouprave i nema dijela županije gdje nemaju svojih članova. Na žalost, koalicije malo gdje funkcioniraju. Pozitivne stvari se događaju u Perušiću i Donjem Lapcu, a manje pozitivne u Senju i Brinju.Koalicija sa HDZ-om u Otočcu nije dala očekivane rezultate, dok koalicija sa SDP-om na županijskom niovu uopće ne funkcionira. Iskoristio je prigodu i javno objavio da je koalicija raskinuta voljom SDP-a koji su formirali svoj Klub vijećnika bez znanja vijećnika HNS-iako su zajenički izišli na lokalne izbore pod nepovoljnim uvjetima za HNS.Ova konferencija je iskorištena da bi se zamolili mediji za otkrivanje istine o gradnji cinčaone u Ličkom Osiku. Postavljana su pitanja na Gradskom vijeću Gospić i županijskoj skupštini, ali adekvatni odgovor nije dobijen. To još više pobuđuje sumnju da sve nije u skladu sa propisima. Nitko ništa ne zna !. Gradi li se i kada će biti gotovo ? Koliko će biti radnika ? Postoji li studija o zaštiti okoliša ?
Ovo nije opasnost i prijetnja samo Ličkom Osiku i Gospiću,već i za Gacku dolinu. Poslije toga se zapitao hoće li budući naraštaji oprostiti današnjim političarima ako dozvole gradnju projekta koji bi ugrozio život.
Tajnik Milan Kolak je govorio o obilježavanju dvadesetgodišnjice osnivanja HNS-a. Odati će se priznanje i zahvalnost živućim i preminulim članovaima HNS-a, a također će se ustanoviti godišnja nagrada HNS-a koja će dobiti naziv po jednom od istaknutijih članova HNS-a. Svečana sjednica će se održati u siječnju uz nazočnost čelništva HNS-a i brojnih gostiju.
Predstavnike medija je zanimalo hoće li županijsko čelništvo biti sankcionirano zbog ove situacije koalicije sa SDP-om.
Predsjednik Županić je odgovorio da u HNS-u Podružnice i organizacije samostalno djeluju, a primjer mogu vidjeti u Osijeku gdje HNS samostalno donosi odluke o koalicijama i svom djelovanju, pa je odao priznanje čelništvu HNS-a u ovoj županiji koje djeluje u vrlo teškim uvjetima i dovodi u pitanje svoju egzistenciju zbog političkog djelovanja.