Gospić je naredne godine domaćim Susreta katoličke mladeži

U prostorijama Biskupskog ordinarijata u Gospiću danas je pod predsjedanjem gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića održan treći sastanak Odbora za organizaciju Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospićko-senjskoj biskupiji koji će se pod geslom “Raduj se za svoje mladosti!” održati u Gospiću u subotu 4. svibnja 2024. godine. Iz Biskupije javljaju:

-Radost nam je objaviti da će se 12. Susret hrvatske katoličke mladeži održati u gradu Gospiću koji je administrativno središte Like i sjedište Gospićko-senjske biskupije. Na prethodnom susretu u Bjelovaru mladi Gospićko-senjske biskupije, na kraju euharistijskog slavlja, nakon što je najavljeno da će se idući SHKM održati u Gospićko-senjskoj biskupiji, preuzeli su križ iz ruku mladih Bjelovarsko-križevačke biskupije te na taj način simboličnim činom preuzeli organizaciju i pripremu ovog velikog događaja za hrvatsku katoličku mladež, priopćeno je danas iz Gospićko-senjske biskupije.

Nastavak ispod oglasa

Na susretu su uz biskupa Križića sudjelovali generalni vikar Marinko Miličević, kancelar Mišel Grgurić, ekonom Nikola Turkalj, biskupijski povjerenik za mlade Josip Tomljanović, župnik u Senju Richard Pavlić, župnik u Ogulinu I. Nikola Prša, župnik na Udbini Josip Šimatović, župnik u Brinju Goran Antunović i gospićki župni vikar Marko Maglić. Na ovakvim manifestacijama očekuje se do 30 tisuća mladih.

L. O.