Gospić ponovno domaćin sportskog kampa

Pod geslom „Tigar se ne rađa, tigar se postaje“ i ove godine u Gospiću kreće Univerzalni sportski kamp. Organizator kampa je „Balta team & Start Fun“ d.o.o. iz Čavala kod Rijeke. Ovih dana traju intenzivne organizacijske pripreme kako bi se posložio svaki djelić ovog mozaika koji će u Gospić dovesti mlade sportske nade i neke od najboljih instruktora iz pet sportova. Organizator kampa je Emil Baltić, ugledni sportski djelatnik i naš proslavljeni košarkaš.
Emil Baltić-Ovoga puta u kampu će se trenirati košarka, odbojka, rukomet, tenis i nogomet. S djecom će raditi poznata sportska imena: Alvaro Načinović, Mirza Džomba, Valter Matošević, Igor Lovrinov, Ahmad Sharbini i Ivo Nakić. Pokrovitelj ove priče je Sportski savez Primorsko-goranske županije. Ove godine imamo i više prijavljene djece, pa bi ukupan broj polaznika kampa mogao iznositi i do 100 djece. Kamp u Gospiću trajat će od 19. do 25. lipnja. Gospić na malom prostoru ima nekoliko odličnih terena, pravo malo Olimpijsko selo. Treninzi će se obavljati u Sportskoj dvorani, na nogometnom i rukometnom igralištu, kao i na teniskom igralištu. Zahvalni smo Gradu Gospiću na svesrdnoj pomoći i na besplatnom korištenju tih sportskih terena. Polaznici kampa i instruktori bit će smješteni u hotelu „Ante“. Lani se Gospić pokazao kao odličan domaćin kampa u svakom segmentu, pa sam uvjeren da će tako biti i ovoga puta, rekao nam je direktor kampa Emil Baltić.
Univerzalni sportski kamp u Gospiću okupit će dječake i djevojčice u dobi od 9 do 16 godina. Osim matičnih sportova djeca će imati široki repertoar kondicijskih priprema i fizikalne terapije. Bude li vremena, mlade sportske nade svakako će obići NP Plitvička jezera, Baške Oštarije i Kubus, Adrenalinski park „Rizvan City“, Memorijalni centar Nikole Tesle…
M. S.