Gospić – Tjedan borbe protiv tuberkuloze

0

Tjedan borbe protiv tuberkuloze i ostalih plućnih bolesti, koji se svake godine obilježava od 14. do 21. rujna, zajednička je akcija na svim razinama organiziranosti Hrvatskog Crvenog križa.

Tako je danas u organizaciji Gradskog Crvenog Križa grada Gospića i Zavoda za javno zdravstvo otvoren štand na kojem su se brojni prolaznici mogli informirati o tuberkulozi.

Od 14. do 21. rujna u poštanskom prometu u Hrvatskoj, u prodaji je doplatna poštanska marka. Prihod ostvaren od prodaje doplatne poštanske marke Hrvatski Crveni križ koristit će za zdravstveno-humanitarne programe, kao što su prevencija ili pomoć oboljelima.

U Tjednu borbe protiv tuberkuloze djelatnici i volonteri Hrvatskog Crvenog križa diljem Hrvatske posjetit će bolesnike u njihovim domovima, posebice osobe slabijeg imovinskog stanja ili u specijaliziranim zdravstvenim ustanovama.

Najčešća zarazna bolest na svijetu, bolest koja odnosi 3 milijuna života godišnje, bolest koja je stara koliko i čovječanstvo i na kraju, bolest čija je incidencija u posljednje vrijeme porasla za 20% usprkos sve modernijoj medicini i znanosti, svakako zaslužuje našu pozornost.

H.J.