Gospić – U grmljavinskom nevremenu poplavljena policija i bolnica

0

GRMLJAVINSKO nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i kišom sinoć je pogodilo Gospić te je otopljeni snijeg poplavio središte grada.

Oglas

Voda se probila u podrume kuća i zgrada, a vatrogasci su u manje od sat vremena imali više od 20 intervencija. Poplavljen je dio parka Kolakovac te dio Budačke i Kaniške ulice.

Poplavljena policija i bolnica

Voda je prodrla i u prostorije Policijske uprave ličko-senjske i podrum Opće bolnice. Snažan vjetar slomio je tende u dva kafića. Još nema informacija o ozlijeđenim osobama.

S ovim nevremenom je bilo problema i u drugim ličkim mjestima. U Ličkom Novom i podvelebitskom naselju Brušane je poplavljeno više gospodarskih objekata i kuća. Centar 112 izvještava da je kiša u noći prestala padati te da se stanje stabiliziralo, ali zbog mnogo zahtjeva građana, vatrogasci su još uvijek na terenu.

Hrvatske vode – Vodnogospodarski odjel za vodno područje Primorsko – istarskih slivova Centar obrane od poplave, zbog visine voda proglasio je izvanredno stanje obrane od poplava na pojedinim područjima. Radnici i sva raspoloživa mehanizacija komunalnih poduzeća od ranih jutarnjih sati na terenu su i pokušavaju normalizirati život, ispumpavajući vodu iz poplavljenih objekata, čišćenjem zaštopanih odvodnih kanala, te uspostavljanje prohodnosti poplavljenim prometnicama i ulicama. Učinjene su velike materijalne štete, koje će se sanirati nakon povlačenja voda i prestanka oborina.