Gospićanin policiji predao automatsku pušku i streljivo

Jučer je jedan građanin Gospića dragovoljno predao automatsku pušku, dva spremnika i 30 komada streljiva lokalnoj policiji. Protueksplozijski policijski službenik preuzeo je ovo oružje, koje je pohranjeno u skladištu do daljnjeg uništenja.

Prijem ilegalnog oružja proveden je sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, koji osigurava da građani koji dragovoljno predaju ilegalno oružje neće biti podvrgnuti kaznenom niti prekršajnom postupku. U tom svjetlu, policija poziva sve građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da nazovu broj 192, čime će započeti postupak dragovoljne predaje oružja bez sankcija.

Nastavak ispod oglasa

Policija izražava zahvalnost svim građanima koji su do sada prepoznali važnost ove akcije i vratili oružje, kao i onima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah obavijeste policiju. Ovim putem pozivaju i ostale građane da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

U sklopu akcije “Manje oružja – manje tragedija”, svima je omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja bez ikakvih sankcija. Građani su pozvani da se pridruže ovoj akciji, ali se ističe važnost da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje. To se čini kako bi se izbjeglo potencijalno aktiviranje oružja i neželjeno ozljeđivanje. Umjesto toga, želju za dragovoljnom predajom treba prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji.

L.O.