Gospićanin predao četiri ručne bombe

MUP

Ako je suditi po zadnjem izvješću Policijske uprave ličko-senjske, lopovi su ovoga vikenda bili slabo angažirani. Nevolja je bilo u prometu. Dogodile su se dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama.

-u Kalebovcu, općina Plitvička Jezera, u 16.25 sati dogodila se prometna nesreća kada je 58-godišnjak iz Kalebovca upravljajući neregistriranim traktorom, uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad traktorom i sletio udesno. On je teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću, a zbog izazivanja prometne nesreće, upravljanja neregistriranim traktorom, upravljanja vozilom za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole, te zbog nesklapanja ugovora o osiguranju, biti će mu uručeni obavezni prekršajni nalozi.

Nastavak ispod oglasa

-u Ličkom Lešću, grad Otočac, u 20.30 sati dogodila se prometna nesreća kada je 31-godišnjak iz Sinca upravljajući automobilom gospićke registracijske oznake uslijed alkoholiziranosti (2.42 g/kg) sletio ulijevo van kolnika. On je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2), Senja (2), Gospića (1) i Korenice (1). Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 68 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je drskim ponašanjem (oca, materi i sl.) na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

U petak su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima Carine, na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo, na izlazu iz RH, izvršili kontrolu teretnog vozila bosanskohercegovačke nacionalne oznake, kojim je upravljao 21-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Izvršenom kontrolom pronađeno je 19 lampi za uličnu rasvjetu, koje ovaj poduzetnik nije prijavio prije početka pregleda. Lampe su od njega privremeno oduzete, a djelatnici Carine su mu naplatili novčanu kaznu.

Dobra vijest dolazi iz Gospića gdje je građanin petak dragovoljno predao četiri ručne bombe i 128 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

P. U./L. O.