Gospićke učenike na prvi dan škole dočekali udžbenici i drugi obrazovni materijali 

0

U osnovne škole s područja Grada Gospića ove je godine ukupno u klupe sjelo 939 učenika, za 103 prvašića više nego li lani. O detaljima ove sjajne akcije više nam je rekla Kristina Prša, zamjenica gradonačelnika grada Gospića.

-Grad Gospić je za osnovnoškolce sa svog područja i ove godine osigurao sredstva za  „drugi obrazovni materijal“, odnosno za radne bilježnice za sve učenike prvih razreda,  likovne mape  za sve učenike od prvog do osmog razreda  te tehničke kutije  za učenike od petog do osmog razreda.  Kako bi se financijski rasteretili roditelji i kako bi se obiteljima s područja Grada Gospića olakšalo obrazovanje djece Grad Gospić već nekoliko godina financira “drugi obrazovni materijal”, odnosno, nabavu školskog pribora za koju je za školsku godinu 2023./2024. utrošeno 22.154,90 eura. 

Oglas

Sav materijal kojeg smo ranije pripremili s našim osnovnim školama učenike je  dočekao na školskim klupama, zajedno sa udžbenicima.  Obzirom da su sredstva za nabavu školskih udžbenika za učenike osnovnih škola već osigurana u državnom proračunu, ovu gestu Grada Gospića smatram dodatnim doprinosom kojim rasterećujemo roditelje velikih troškova obrazovanja i tako ćemo raditi i u budućnosti, istaknula je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša i svim učenicima poželjela sretnu i uspješnu školsku godinu. 

L.O.