Gospićki HGSS sinoć opet bio na pomoć unesrećenima

0

Nakon što je Županijski centar 112 dobio dojavu s Plješivice, lokalitet Vilena greda, o dvojici mladića koji su proklizali u veliku vrtaču, na teren je odmah stigla ekipa HGSS-a stanice Gospić. O svemu nas je izvijestio voditelj Stanice Joso Brozičević.

-Na sreću mladići nisu bili ozlijeđen, ali zbog vrlo strmog i skliskog terena i neadekvatne opreme nisu mogli samostalno izići iz duboke vrtače. Sretna okolnost bila je što su uspjeli putem mobitela poslati svoju lokaciju i to je uvelike olakšalo ovu akciju spašavanja u prvoj fazi – fazi lociranja i pronalaska unesrećenih. Tim od 12 spašavatelja s dva vozila po dojavi izlazi na teren te po zaprimljenoj lokaciji u sumrak, oko 18.30 sati pronalaze unesrećene. Uslijedilo je izvlačenja s dvije linije, te su mladići kroz 20-ak minuta bili na sigurnom. U uzrocima ove nesreće ne treba puno govoriti.

Oglas

Kako nisu imali adekvatnu obuću niti odjeću, kao niti konkretan cilj, mladići su bili vidno iscrpljeni i pothlađeni. Nakon izvlačenja i utopljenja sa službenim vozilima transportirani su do mjesta Korenica od kuda su i krenuli u svoju životnu avanturu. Povratkom spašavatelja u bazu i ova akcija uspješno je izvedena te su spašena još dva mlada života. Ovaj put nemamo poruku, savjet niti preporuku jer možda baš tako budemo jasniji, zaključio je Joso Brozičević.

Naknadno doznajemo kako je riječ o dvojici mladića iz Korenice (2000. i 2002. godište) koji su se u avanturu uputili „onako“.

L. O.