Grad Gospić dodjeljuje 30 stipendija učenicima i studentima za 2023./2024.

Grad Gospić objavio je natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja grada za nadolazeću školsku/akademsku godinu 2023./2024. Ukupno će biti dodijeljeno 30 stipendija, od kojih će 10 biti namijenjeno učenicima srednjih škola, a 20 studentima.

Visina mjesečne stipendije varira ovisno o tome školuju li se primatelji unutar ili izvan Grada Gospića. Za učenike srednjih škola koji se školuju unutar grada, stipendija iznosi 400 kuna (53,09 eura), dok oni koji se školuju izvan grada primaju 600 kuna (79,63 eura). Studenti koji se školuju unutar grada dobivaju 600 kuna (79,63 eura), a oni izvan grada 900 kuna (119,45 eura).

Nastavak ispod oglasa

Pravo na stipendiju mogu ostvariti redovni učenici i studenti koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Gospiću, nemaju odobrenu stipendiju od drugog subjekta unutar Republike Hrvatske, te zadovoljavaju ostale uvjete propisane natječajem.

Kriteriji za dodjelu stipendija uključuju opći uspjeh u prethodnom školovanju, sudjelovanje na natjecanjima, deficitarna zanimanja, socijalni i zdravstveni status, ekonomski status, te sudjelovanje roditelja u Domovinskom ratu.

Zahtjev za dodjelu stipendija podnosi se na propisanom obrascu, dostupnom na službenim internetskim stranicama Grada Gospića ili na porti gradske uprave. Rok za podnošenje prijava je od 16. studenoga do 1. prosinca 2023. godine.

Privremena bodovna lista bit će objavljena na službenoj web stranici Grada Gospića 15 dana nakon završetka natječaja, a prigovori se mogu podnositi u roku od 8 dana od objavljivanja liste.

Ovo je odlična prilika za učenike i studente s područja Grada Gospića da ostvare financijsku podršku u svojem obrazovanju.

L.O.