Grad koji živi za rukomet – u Gospiću završen 10. “Mali medo”

U Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću okončan je „Mali medo“, međunarodni rukometni  turnir za dječake i djevojčice. Na parketu se pojavilo 38 ekipa iz  Hrvatske i BiH, uz ukupni broj od preko 400 djece.

U predturniru su sudjelovali najmlađi gospićki članovi (vrtić i 1. razredi) koji su zasluženo nagrađeni medaljama. U glavnom dijelu turnira od domaćih na teren su izašli dječaci 2007., 2008. i djevojčice 2008. godišta. Odigrano je ukupno 116 utakmica.

Nastavak ispod oglasa

Gospićke djevojčice su pokazale odličnu igru, ali nisu uspjele doći do medalje. Dječaci godišta 08. uvjerljivim su igrama osvojili 1. mjesto, dok su se dječaci 07. morali zadovoljiti srebrom. Oni su u finalu poraženi od ekipe Olimpije iz Vodica (7:6).

Od domaćih ekipa kod dječaka 2008. godišta za najboljeg igrača proglašen je  Mladen Marković, a u najbolju ekipu izabrani su Mateo Jergović i Luka Borovac. Fran Juraj Rukavina bio je najbolji golman, a Vedran Hećimović u najboljoj ekipi kod dječaka 2007. godišta. Rukometni klub „Gospić“ uz pomoć Grada Gospića opet je bio sjajan domaćin natjecanja, a brojni posjetitelji potvrdili su nam kako se na parketu igrao odličan dječji rukomet.

L.O.