Građani Gospića ostali bez stambenih subvencija zbog gradonačelnikova nemara!

Možda bi ova vijest prošla i nezapaženo da nas čitatelji iz Gospića nisu izvijestili o novom skandaloznom slučaju vezanom za prijave za subvencionirane stambene kredite koje provodi agencija za posredovanje i prodaju nekretnina APN.

Naime, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja nakon predstavljena provedbe Zakona o subvencioniranju stambenih kredita krenulo je početkom rujna u provedbu predmetnog zakona. Tako su građani mogli podnijeti zahtjev i iskoristiti nepovratnu subvenciju polovice mjesečnih obroka u prve četiri godine otplate kredita. Da bi apsurd bio još veći, nakon naših pisanja o ovoj temi Grad Gospić je također građane obavijestio o tome putem službenog web-a. (slika)

Nastavak ispod oglasa

Sve je bilo dobro dok se pojedini građani Gospića nisu suočili sa jednim problemom: kako do akta o građenju?

Aktualna gradska vlast ne zna da se subvencioniranje kredita odobrava samo za kupnju stana ili kuće koja ima akt za uporabu građevine, odnosno za gradnju kuće koja ima akt za građenje.

Nažalost, nova gradska vlast se  „potrudila“ te je u ovom periodu raskinula ugovor  Županiji za obavljanje poslova izdavanja građevinskih dozvola, te tako građane Gospića ostavila bez mogućnosti da  dođu do potrebnog akta za građenje kako bi iskoristili  subvenciju. Naime, Grad ni danas nema oformljen nadležni ured za izdavanje građevinskih dozvola, što je dovelo do nemogućnosti iskorištenja subvencije.

Neznanje, nebriga, bahatost…

L.O.