Građani predali više komada streljiva

0

Tijekom vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske, u sklopu akcije za sigurnije okruženje, zabilježene su dvije dragovoljne predaje streljiva. U petak je jedan građanin u Gospiću predstavnicima policije predao 49 komada streljiva, dok je dan kasnije, u subotu, drugi stanovnik iz Brinja dragovoljno predao čak 190 komada streljiva.

Stručni policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je predano streljivo i osigurao njegovo skladištenje do daljnjeg uništenja. Iz Policijske uprave ličko-senjske ističu kako je iznimno važno da građani ne donose sami pronađeno oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje zbog mogućih rizika od aktiviranja i neželjenih ozljeda. Umjesto toga, građane se poziva da pronađene predmete prijave pozivom na broj 192 ili izravno u najbližoj policijskoj postaji, nakon čega će stručno osoblje sigurno preuzeti materijale.

Policijska uprava se zahvalila svim građanima koji su do sada učestvovali u akciji i predali oružje, naglašavajući kako ovakvo odgovorno ponašanje doprinosi većoj sigurnosti cijele zajednice. “MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA” moto je koji policija promiče, pozivajući sve građane da slijede primjer svojih sugrađana i doprinesu stvaranju sigurnijeg okruženja za sve.

L.O.