Građanin u Gospiću dragovoljno predao 325 komada streljiva

0

U subotu je jedan građanin u Gospiću dragovoljno predao 325 komada streljiva call. 7,62 i trotilski metak TM-100 policiji, u okviru akcije “Manje oružja – manje tragedija”. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo je predmete i pohranio ih u skladište do uništenja.

Ova akcija omogućava građanima da bez ikakvih sankcija predaju ilegalna ubojita sredstva i oružje, a protiv onih koji prijave takvo oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

-Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija, stoga apeliramo na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija, stoji u priopćenju policije.

L.O.