Građanin u Gospiću dragovoljno predao veliku količinu streljiva

0

GOSPIĆ – Jučer je u Gospiću jedan građanin dragovoljno predao ukupno 290 komada raznog streljiva koje je protueksplozijski službenik izuzeo i pohranio u skladište do daljnjeg uništenja. Ovaj čin je dio šire preventivne akcije pod nazivom „Manje oružja, manje tragedija“ koju provodi Policijska uprava ličko-senjska.

U prvih šest mjeseci 2024. godine, u okviru ove akcije, građani su predali impresivne količine oružja i eksploziva, uključujući 7536 komada streljiva, 17 komada vatrenog oružja, 12 ručnih bombi te jednu minu. Akcija ima za cilj smanjiti broj ilegalnog oružja u civilnom posjedu te tako prevenirati potencijalne tragedije.

Policija poziva građane koji posjeduju ili znaju za skriveno ilegalno oružje i eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju bez straha od sankcija, zovom na broj 192. Svi pozivi su anonimni, a policijski službenici specijalizirani za protueksplozijsku zaštitu preuzimaju materijal na siguran način, čime se minimizira rizik od neželjenih incidenata.

Policijska uprava zahvaljuje svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji i poziva ostale da učine isto, kako bi zajedničkim snagama stvorili sigurnije okruženje za sve stanovnike.

L.O.