Građanin u Otočcu dragovoljno predao oružje i streljivo

0
Foto: MUP/Ilustracija

Jučer je u Otočcu jedan građanin dragovoljno predao 272 komada raznog streljiva i 3 ručne bombe. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo je i pohranio predmete u skladište do njihovog uništenja.

U skladu sa Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja ne podliježe sankcijama. Stoga se apelira na građane koji još čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva u svojim domovima da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija.

Oglas

Građani se upozoravaju da ne donose oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Umjesto toga, preporučuje se prijaviti želju za dragovoljnom predajom na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji, nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici preuzeti oružje.

Pozivaju se građani da se pridruže akciji „Manje oružja – manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja bez ikakvih sankcija.

L.O.