Gradonačelnik Barković uvodi red i kreše povlastice u Gradskoj kući

2

Uvesti reda, smanjiti rasipništvo i pritegnuti „kajiš“ u ovim recesnim vremenima, sudeći po postupcima gradonačelnika Otočca Maria Barkovića postali su jedni od prioritetnih poslova kojima će se itekako uštedjeti značajna financijska sredstva ali u uvesti reda kad je u pitanju imovina Grada.

Tako je gradonačelnik Barković temeljem Pravilnika odredio tko, kako i koliko može koristiti službene mobitele. Iako je prošlogodišnji broj od 22 službena mobitela „skresan“ upola, i radi se na još većem smanjenju, novim pravilnikom je utvrđeno da će korisnici službenih mobitela jednom mjesečno dobiti tek bon od 100 kuna, što mnoge zasigurno neće obradovati. Novi pravilnik propisuje i obvezu da svaki korisnik službenog mobitela mora odgovarati na poziv za vrijeme i izvan radnog vremena.

Ubuduće, odlukom gradonačelnika Barkovića, službene automobile (njih četiri) neće, kao do sada, moći voziti kako tko bude htio. Iako pojedini gradski dužnosnici već imaju „zabranu“ korištenja, odnosno vožnje gradskih automobila, novim pravilnikom službeno vozilo sa vaozačem moći će koristiti zamjenici gradonačelnika i službenici/namještenici Grada Otočca tokom i izvan radnog vremena, za potrebe posla ali da to odobri gradonačelnik.

Gradonačelnik će novim pravilnikom moći koristiti službeni auto sa i bez službenog vozača 24 sata dnevno. Oni koji budu koristili službene aute grada, obvezni su vratiti automobile na parkiralište Grada Otočca do kraja radnog vremena osim u slučajevima kada je njihovo korištenje odobreno, uz potpisani nalog izvan radnog vremena. Gradonačelnik je dobio i ovlasti da zabrani korištenje službenog vozila ako je osoba prouzrokovala prometnu nezgodu ili na neki drugi način oštetila vozilo.

Dražen Prša