Gradonačelnik Gospića oštro napadnut od strane Mjesnih odbora Grada Gospića

Pokušaj prikrivanja  informacije oko održane sjednice sa 25 predstavnika MO

Da nekim slučajem nismo došli do informacije o održanoj sjednici na kojoj su nazočili predstavnici 25 mjesnih odbora sa područja grada Gospića ova informacija bi prošla neopaženo od oka javnosti jer o istoj gradonačelnik nije izvjestio medije, niti je ona zabilježena putem službenog portala grada. Pitanje je logično zašto?

Nastavak ispod oglasa

Blokiranje rada zimske službe na području naselja grada?

Žustra rasprava po našim saznanjima nastala je oko loše odrađene zimske službe na području naselja grada (područja sela) koja su ostala paralizirana gotovo dulje od 2 dana. Na brojne upite zašto je došlo do toga i zbog čega se  kasnilo s radom službi gradonačelnik se pokušao  pravdati krivnjom koncesionara i manjkom kapaciteta, po našim izvorima.

Ključno je pitanje zašto Stožer zimske službe nije odradio smotru i angažirao potrebne kapacitete sto bi trebao biti standardni operativni postupak, ako i je zašto je izostao učinak, a sela odsječena bilo je pitanje predsjednika Mjesnih odbora koji su došli na sastanak sa gradonačelnikom nakon brojnih upita mještana prigradskih naselja.

Ako se  i pokušalo uštedjeti oko troškova zimske službe bilo je logično takvo nešto i objaviti,  ali argumentirano uz pridržavanje svih zakonskih odredbi u pogledu održavanja sigurnosti na cestama u zimskim uvjetima što je u ovome slučaju izostalo, a građani naselja neinformirani.

Nakon iznesenih saznanja od strane predstavnika Mjesnih odbora kako je od strane Grada zakasnio nalog prema koncesionaru u pogledu radova postavilo se  pitanje dali je to bilo s namjerom ili ne? Srećom sve je prošlo bez nesreća u prometu pa su izostale i moguće tužbe prema gradu koji se je u ovom pogledu mogao  naći u velikim problemima s obzirom na zakašnjelu reakciju s jedne i ne zatvaranje službeno prometnica na području grada koje su postale neprohodne s druge strane.

Upitnost sposobnosti rada gradskog vodstva, neznanje ili nahođenju prema vlastitoj savjesti koja bi nekog mogla skupo koštati?

Iz događaja u događaja  uvijek se postavljaju ista predmetna  pitanja postoji li službena koordinacija službi grada sa vanjskim svijetom u ovakvim i sličnim  događajima, da li gradonačelnik sam odmahuje i promašuje ne savjetujući se sa ostalima i zašto to čini i koliko je propusta potrebno da uvide moguću opasnost po građane ovoga grada?

L.O.