HAK: Moguća poledica na vlažnim dijelovima kolnika

0

Zbog niskih je temperatura moguća poledica na vlažnim dijelovima kolnika. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti pa iz HAK-a vozače pozivaju da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Prometna nesreća na autocesti A7 između čvora Orehovica i čvora Rijeka istok u smjeru mosta Krk. Vozi se uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat.

Zbog jakog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila) na: DC1 Vaganac-Udbina-Gračac i DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo.

Povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa na gradskim prometnicama i obilaznicama te u zonama radova i privremene regulacije prometa. Potreban je dodatan oprez i strpljenje.

Danas, 22. siječnja, nastavljaju se radovi na riječkoj obilaznici (A7) na čvoru Učka. Iz smjera Zagreba/Križišća prema Opatiji/Puli) promet je obustavljen i teče obilazno preko čvora Trinajstići (A7) na državnu cestu DC8. Planirani završetak radova je 9. veljače.

Večeras od 21 do 6 sati bit će prekinut promet na A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva između čvorova Rijeka istok i Sveti Kuzam u smjeru Rupe.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te ostala vozila bez zimske opreme na cestama u Lici i Gorskom kotaru.

Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja u prometu teretnih vozila, osobito na Bregani i Maclju.

Zbog izvanrednog događaja granični prijelaz Ilok zatvoren je za vozila teža od 3,5t.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

L.O.