HAK: Ne krećite na put bez zimske opreme

Pixabay

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, magla smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a moguća je i poledica, upozoravaju u subotu iz Hrvatskog autokluba te vozače pozivaju da na put ne kreću bez zimske opreme.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, a vozi se uz ograničenje brzine.

Nastavak ispod oglasa

Zbog odrona, vozi se jednim trakom, naizmjence, na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Ruskamen kod Omiša te na DC70 kod mjesta Gata.

Otežan je promet zbog vode na kolniku na državnoj cesti Šestanovac-Ravča-Mali Prolog između Dragljana i Dubrave.

Zbog zimskih uvjeta za sav promet zatvorene su državna cesta Sv. Rok-Mali Alan te županijske ceste Sušanj-Štirovača i Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je trajektna linija Lopar-Valbiska, Brestova-Porozina, katamaranske linije Ubli -Vela Luka-Hvar-Split , Vis-Split, Korčula-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodske linije Zadar-Preko i Mali Lošinj-Unije-Susak.

Katamaran na liniji Ist – Zapuntel – Brgulje – Molat – Zadar, s polaskom iz luke Kosirača (umjesto Široke) plovi u 6 sati, bez pristajanja u luke Brgulje i Molat.

Željeznički putnički prijevoz teče uglavnom redovito.

Stožer civilne zaštite RH donio je odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je stupila na snagu 1. prosinca, a traje do 15. prosinca 2020. godine.

L.O./H