HDZ obilježio Dan državnosti po cijeloj Ličko-senjskoj županiji

0

Povodom 30. svibnja, Dana državnosti, danas su brojna izaslanstva HDZ-a iz županijske, gradskih i općinskih organizacija te zajednica utemeljitelja, branitelja i mladeži HDZ-a obilježili 30. svibnja, Dan državnosti.

U Gospiću je Dan državnosti obilježen paljenjem svijeća na Trgu Alojzija Stepinca ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, a u istome su sudjelovali Ernest Petry, član predsjedništva i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije, predsjednik HDZ-a Gospića Mario Stilinović, tajnik Županijske organizacije Ivica Radošević, predsjednik Županijske zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” Pajo Brkljačić, županijski tajnik Zajednice utemeljitelja “dr. Franjo Tuđman” Joso Živković te izaslanstvo Mladeži HDZ-a Gospića.

Oglas

Nakon odavanja počasti hrvatskim braniteljima, odana je počast paljenjem svijeća ispred biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, te ispred središnjeg križa u groblju Svete Marije Magdalene u Gospiću.

Na kraju obilježavanja Dana državnosti izaslanstva HDZ-a odala su počast Miroslavu Petryju, prvom saborskom zastupniku iz Gospića te prvom predsjedniku HDZ-a Gospić i jednom od utemeljitelja HDZ-a u Gospiću, Lici i Hrvatskoj.

Miroslav Petry umro je na današnji dan prije tri godine odnosno 30 godina nakon što je kao saborski zastupnik prisustvovao povijesnom zasjedanju Hrvatskog sabora 30. svibnja 1990.

Na njegovom vječnom počivalištu na gospićkom groblju Svete Marije Magdalene izaslanstva HDZ-a zapalila su svijeće u znak sjećanja i zahvalu za sve što je za života učinio za Hrvatsku domovinu.

L.O.