HDZ predao liste: Milinović drugi, Jurković šesti u IX. izbornoj jedinici

1

Zagreb – Hrvatska demokratska zajednica predala je svoje izborne liste DIP-u.  Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je novinarima izjavila da na stranačkim listama ima “nekih malih iznenađenja”, pa je tako drugi na listi u prvoj izbornoj jedinici sin prvog hrvatskog predsjednika Miroslav Tuđman, dok se u devetoj izbornoj jedinici na šestom mjestu nalazi župan ličko-senjski Milan Jurković. Kosor je dodala da na listama ima novih i mladih ljudi, “ali svakako poštujući sve one koji su dali značajan doprinos posebno u ove posljednje dvije godine, koje su za HDZ bile teške, zahtjevne, osobito dani u kojima živimo”.

“Sigurna sam da će to dodatno potaknuti naše članove i simpatizere da daju glas HDZ-u”, poručila je predsjednica Kosor, potvrdivši da na izbore izlazi u petoj izbornoj jedinici, gdje je i rođena.

Upitana što HDZ nudi na izborima Kosor je odgovorila da je ta Hrvatska demokratska zajednica predložila program koji se naslanja na program vlade u posljednje dvije godine, kroz koji je Hrvatska završila pregovore za ulazak u EU.

“Najavljujemo sve poslove koji su naslonjeni na ono što smo do sada napravili u osnaživanju hrvatskog gospodarstva, puno važnih projekata, novih investicija, ali isto tako i dalje na snažnu i čvrstu borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala”, kazala je Kosor.

“Na tri stupa na kojima je radila vlada u protekle više od dvije godine sačinili smo program i vjerujem da ćemo u tome biti uspješni”, dodala je predsjednica Kosor.

Kazala je, odgovarajući na pitanja novinara, da HDZ-u nije bilo teško složiti izborne liste, za koje vjeruje da su “jako dobre jer da bismo ostvarili program koji predlažemo, moramo imati ljude koji su ga sposobni provesti”.

“Vidjet ćete, ima puno sjajnih ljudi, liste se zapravo mogu i okrenuti, tako da oni koji su 14. na listi budu prvi i obratno”, ustvrdila je Kosor.

Stranačke liste predsjednica HDZ-a DIP-u je predala u pratnji najviših stranačkih dužnosnika te  koalicijskog partnera, predsjednika Hrvatske građanske stranke Željka Keruma.  Kerum je novinarima izrazio uvjerenje da će ta koalicija pobijediti u 9. i 10. izbornoj jedinici, u kojima je, kazao je, realno očekivati 18 ili 19 mandata.

“Kukuriku koalicija prerano se počela veseliti i prikazivati ankete, istraživanja koja su nerealna i neobjektivna. Nerealno je da će netko dobiti 95 ili 100 mandata, tako da je sada priča drugačija s koalicijom mene i HDZ-a”, poručio je Kerum.

IX. IZBORNA JEDINICA

1.            BOŽIDAR KALMETA

2.            DARKO MILINOVIĆ

3.            ANTE KULUŠIĆ

4.            ANTE SANADER

5.            BRANKO KUTIJA

6.            MILAN JURKOVIĆ

7.            NEVENKA BEČIĆ

8.            GORAN PAUK

9.            ANA LOVRIN

10.          BRANKA JURIČEV – MARTINČEV

11.          ANTE JEROLIMOV

12.          JOSIPA RIMAC

13.          DINKO BOŠNJAK

14.          MILIVOJ KURTOV

Lika Online