HDZ uzvraća: Čelništvo HNS-a na ove prostore dolazi svake četri godine uoči izbora

GOSPIĆ – Nedugo nakon pressice HNS-a novinarima se jučer obratio i Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Grada Gospića. Govoreći  o aktualnoj političkoj situaciji predsjednik Petar Krmpotić osvrnuo se na učestalost dolazaka lidera pojedinih političkih stranaka u Ličko-senjsku županiju i u Gospić.

Nastavak ispod oglasa

– Čelništvo HNS-a  na ove prostore dolazi najčešće svake četiri godine, odnosno uoči izbora. Njihovo baratanje s popularnošću političkih stranaka već se godina uvijek pokazuje netočnim i potpuno neutemeljenim. Tako se uvijek događa da uoči izbora npr. u Gospiću HDZ-e ima naklonost svega 10-ak % građana, a onda se nakon izbora ustanovi da je ta brojka veća za 5-6 puta. Na zadnjim izborima ankete su pokazale da u Gospiću SDP vodi ispred naše stranke čak za 10%, pa su na koncu opet izgubili izbore, kazao je P. Krmpotić. Župan Milan Jurković osvrnuo se na tvrdnje R. Čačića o auto-cesti.

– Ne znam o kojim to stotinama km auto-ceste govori g. Čačić kada mi kroz našu županiju u vrijeme koalicijske vlasti nismo imali niti kilometra te prometnice. Osim toga, da je bilo po g. Čačiću auto-cesta ne bi niti prošla kroz Liku, a u tunelu Sveti Rok mogle bi se samo uzgajati gljive!!!

Nabrajajući aktualne gospodarske projekte gradonačelnika Grada Gospića Milan Kolić spomenuo je gospodarsku zonu i 100-njak novih radnih mjesta koja će se otvoriti, kao i skoro puštanje u rad cinčaone u Ličkom Osiku. Podmetanja i netočne podatke oko demografske slike potkrijepio je podacima po kojima je Gospić nakon niza godina pobijedio negativnu mortalitetnu stopu zbog koje se smanjivao broj stanovnika. Zanimljivo je bilo i izlaganje saborskog zastupnika Emila Tomljanovića. Govoreći o nakanama HNS-a da njihov predsjednik stranke bude ministar gospodarstva Tomljanović je prezentirao podatke iz Senja.

– Taj «uspješni» gospodarstvenik je kao većinski vlasnik poduzeća koje je između ostaloga kupilo turistički centar «Kalić» i motel «Vratnik» zapravo je uništio senjski turizam. Ova dva nekada ugledna i reprezentativna objekta već godina zatvorena, a ljudi su ostali bez posla. Kada ne može voditi vlastite resurse, pitam se kako onda može voditi hrvatsko gospodarstvo.  Oporba inače ima oprobani recept za ovu predizbornu kampanju: traži afere kod drugih, a nikome ne dopušta da se raspravlja o problemima u njihovom vlastitom dvorištu, ustvrdio je E. Tomljenović.

M. S.