HGSS u potrazi za dvije osobe u Medku i L.Lešću

0

U okolici Gospića u dvije potražne akcije tragalo se za dvoje nestalih starijih osoba. Brzom akcijom stariji muškarac u blizini Medka je pronađen. Na žalost, unatoč velikim uloženim resursima, nestala starija žena u blizini Ličkog Lešća još uvijek nije pronađena.

HGSS Stanica Gospić je u subotu, 7.5. u 14.38 dobila obavijest da je u okolici Medka 87-godišnji dementni mještanin nestao i da ga rodbina i prijatelji već nekoliko sati pokušavaju pronaći. S obzirom da se radi o terenu u blizini minski sumnjivog područja spašavatelji su organizirali žurnu potragu kako nestali mještanina ne bi došao do minskog polja.

Na teren je u 16.30 došlo 7 spašavatelja iz Stanica Gospić, Split i Karlovac s Quad vozilom i jednim potražnim psom. Samo nekoliko minuta nakon početka potrage, potražni pas je detektirao nestalog i to neozlijeđenog pa je akcija u vrlo kratkom uspješno završena.

U okolici Ličkog Lešća još u ponedjeljak 2.5. nestala je 88-godišnja mještanka. O nestanku je u srijedu 4.5. u 16.45 obaviještena HGSS Stanica Gospić. Kako je upravo u to vrijeme u Gospići bio tečaj za voditelje potraga, osim pripadnika Stanice Gospić, na akciju su se odazvali i svi tečajci s instruktorima. Ukupno je do noći u potrazi sudjelovalo 29 pripadnika HGSS s 2 potražna psa te 10-tak policajaca.

Nestala nije pronađena pa se potraga nastavila i slijedeća tri dana s 30 pripadnika HGSS-a, 7 potražnih pasa, 10-tak policajaca, roniocem i čamcima. Unatoč iznimno velikim uloženim resursima nestala još uvijek nije pronađena.

U potrazi je sudjelovalo 30 pripadnika HGSS-a iz Stanica Gospić, Split, Karlovac, Šibenik, Ogulin, Požega, Bjelovar, Vinkovci, Novska, Osijek te 7 potražnih pasa iz Gospića, Karlovca i Šibenika.

HGSS / b