HNK Rijeka trijumfirala na prvom Memorijalnom nogometnom turniru „Marin Ćaćić“

0

NK „Croatia 92“, pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza i uz potporu Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera, organizirao je prvi Memorijalni nogometni turnir u čast tragično preminulog Marina Ćaćića. HNK „Rijeka“ je stigla kao gost s trenutno raspoloživim igračima, izuzev reprezentativaca, i suvereno osvojila turnir.

Ivan Smolčić, kojeg su domaći gledatelji očekivali, zbog povrede nije nastupio, ali je događaju prisustvovao na stadionu. Turnir je započeo posjetom posljednjem počivalištu Marina Ćaćića gdje su obitelj i predstavnici klubova odali počast.

Poseban pečat događaju dalo je sudjelovanje delegacije HNK „Rijeke“, u kojoj su bili Antony Čulina, Sergej Jakirović i Radomir Đalović. Nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac Elvis Brajković, koji je bio Marinov trener u kadetima Rijeke, prisustvovao je turniru i vodio momčad Maritosa.

Turnir su obogatili poznati gosti, među kojima pobjednica SURVIVOR-a 2023, Antonia Ivić, te sudionici Anđela Ćaćić, Leo Cvetković i Filip Đorđievski.

HNK „Rijeka“ je pobijedila NK „Croatia 92“ s 5:0, a potom i Maritosa s 2:0. U posljednjoj utakmici turnira, NK „Croatia 92“ je pobijedila Maritos s 2:1.

Najboljim igračem turnira proglašen je Prince Ampem, a najboljim strijelcem Luca Butković, koji je postigao dva pogotka. Nagradu za najboljeg golmana osvojio je Mihovil Petrlić iz NK „Croatia 92“.

Konačni poredak na turniru bio je; 1. HNK Rijeka, 2. NK Croatia 92, 3. Maritos.

Gradonačelnik Karlo Starčevič i Ivica Tomljenović, predsjednik NK „Croatia 92“, dodijelili su pehare za osvojeni plasman na memorijalnom turniru.

Memorijalni nogometni turnir „Marin Ćaćić“ održan je u čast i sjećanje na voljenog nogometaša. Cilj je bio odavanje počasti, ali i promocija nogometa i sportskog duha, što su ovogodišnji sudionici turnira uspješno postigli.

L.O.