HNS i HSU zajedno na parlamentarne izbore

0

Hrvatska narodna stranka (HNS) i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) donijele su odluku o zajedničkom izlasku na iduće parlamentarne izbore te izrazile spremnost za nastavak pregovora o sklapanju velike koalicije lijevog centra, izjavili su u utorak na konferenciji za novinare predsjednici dviju stranaka Radimir Čačić i Silvano Hrelja.

Suradnja HNS-a i HSU-a za Čačića je značajan pomak na političkoj sceni, jer je riječ o suradnji treće i četvrte stranke po snazi, za koje se na prošlim izborima opredijelilo 300.000 glasača. »Odluka ni na koji način ne predstavlja prepreku suradnji stranaka lijevog centra i siguran sam da će to biti poticaj stvaranju velike koalicije i promjeni vlasti na idućim izborima«, kazao je Čačić.

Predsjednik HSU-a Hrelja rekao je da njegova stranka ostaje otvorena za razgovore o stvaranju šire koalicije. Podsjetio je pritom da je HSU od predsjednika SDP-a Zorana Milanovića dobio javni poziv da se kao četvrta stranka pridruži idućem sastanku »kukuriku koalicije« koju čine SDP, HNS i IDS.

Fred