Hobitska kućica otvorena za posjete!

Već smo pisali o novom sadržaju Pećinskog parka Grabovača kod Perušića. Ideja je to i angažman zaposlenika ove ustanove i nekolicine volontera. Na samom ulasku u park nalazi se dolac s ljekovitim, samoniklim bilje, a pod velikim jasenom-hobitska kućica. Ravnateljica PP Grabovača Jelena Milković napominje kako su ovih dana angažirani oko polijevanja bilja, dolaze djeca i guštaju u kućici.

U prosjeku svaka druga obitelj koja nas posjećuje imaju malu djecu. Za hobitsku kuću su već svi čuli pa dolaze u ovaj vrt kako bi uživali u hladovini drenova, ušli u kućicu u kojoj je uvijek svježe jer je pod zemljom, fotografirali se i razgledavali naš botanički vrt.
Osim našeg truda, u realizaciju hobitske kuće utrošili smo svega 3 000 kuna. Svoj rad ne računamo, kaže Jelena.

Nastavak ispod oglasa

Mario Paral je podosta „potegao“ u ovom poslu. Zadovoljan je jer je rezultat sjajan, a zanimanje djece sve veće.

-Djeci je posebno zanimljivo kada uđu u kućicu i skoro glavama dosegnu strop. Većina predmeta u kućici starija je od 100 godina, što svakako ovoj priči daje dodatnu draž, dodaje Mario Paral.
S nama je bio i Niko Milković (9) koji se pomalo čudi gabaritima ove nastambe jer se u kućici jedva može ispraviti. Krevet je namješten za spavanje, ali u njega stanu djeca od 4-5 godina. U okolici kućice ovih su dana dozrele šumske jagode što opijaju svojim mirisom i okusom. Djeca ih marljivo beru i zoblju jer je priroda u ovom okolišu čista i bez negativnih eko-primjesa.

M. S.