HOROR NA LIČKOM VELEUČILIŠTU – DORH zatražio Upravni nadzor

0

NEZAKONITE SMJENE

Likaonline je u posjedu dokumenta Upravnog nadzora MZOS koji zapravo potvrđuje sve ono o čemu smo u proteklom periodu pisali i na što je gotovo svakodnevno upozoravao bivši dekan Veleučilišta „Nikola Tesla“ Branislav Šutić. Kako je vidljivo iz dokumenta,  u pitanje se dovode smjene dekana i prodekana . U dokumentu je utvrđeno da su pored ostalih i te sjednice Stručnog vijeća na kojima su smijenjeni prodekani  bile nezakonite, kao i Statut na osnovu kojega je smijenjen Branislav Šutić.

NEZAKONITOSTI SKENDŽIĆA I MARASA

Ne nazire se kraj koliko nezakonitih radnji ima na Veleučilištu za vrijeme mandata Marasa i Skendžića, pa izdvajamo što je gotovo nevjerojatno, a nadamo se da će DORH i ostale institucije to provjeriti da je i Stručno vijeće Veleučilišta imenovano protuzakonito budući nije u skladu sa člankom 42. stavkom 1. Statuta Veleučilišta, kako se navodi u nadzoru.

NADZOR RADA VELEUČILIŠTA NA ZAHTJEV DORH-a

Koliko su se Skendžić i predsjednik SDP –a Gospić, Maras, pokazali sposobnima govori i činjenica da Ustanova u njihovom mandatu nije uspjela donijeti zakonit  Statut. U nadzoru  MZOS  se  kaže : „ U postupku predlaganja Statuta nije u propisanom sastavu i ZAKONITOM postupku predložilo Statut… . „ Zbog toga je Ministarstvo obustavilo od izvršenja Statut Veleučilišta.  Vjerojatno Skendžiću i Marasu ovih dana nije lako i bdiju neprospavane noći, tim više što je ovaj Upravni nadzor Ministarstva napravljen na zahtjev DORH-a.

JE LI NESTALA DOKUMENTACIJA ?

Navodno DORH istražuje i nestanke dokumenata sa ličkog Veleučilišta jer kako doznajemo sličan upravni nadzor je već napravljen, ali budući je tajnovito nestao sa Veleučilišta, nadzor je morao biti ponovljen na zahtjev DORH-a. Sve ovo govori o ispravnosti pisanja našeg portala o brojnim nezakonitostima na koje smo na vrijeme upozoravali. Može se ipak desiti da se nakon ovoga teksta  pronađe do sada tajnoviti dokument iz 2014. godine, koji je kao što smo rekli učinjen na zahtjev DORH-a.

MARAS I SKENDŽIĆ SPREMNI NA SVE-pa i na kršenje Zakona?

Mnogi u neslužbenim kontaktima govore da su Maras i Skendžić bili spremni kršiti Zakon da  bi se obračunali sa političkim neistomišljenicima. To možda i ne čudi budući je javnost negodovala kada je čovjek bez sveučilišnog fakulteta, postavljen za predsjednika Upravnog vijeća jedne visokoobrazovne institucije.  Postavlja se pitanje kako netko tko nema sveučilišni fakultet može razumjeti probleme istoga i probleme s kojima se susreću studenti, i ne samo to već i donositi odluke koji se tiču opstojnosti Veleučilišta i standarda studiranja. Njegovu „sposobnost“ su na svojim leđima osjetili i sami studenti, sjetimo se nezabilježenog ekscesa sa promocijom studenata.

HOĆE LI POJEDINCI MORATI VRATITI NEZAKONITO STEČENU KORIST? OTVARAJU LI SE NEZAKONITA BOLOVANJA ?

Takav rad Nikole Marasa pa i nasilnim smjenama na Veleučilištu je doprinio i lošim rezultatima SDP-a na lokalnim izborima. Na kraju se postavlja pitanja zbog brojnih nepravilnosti koje impliciraju i financijske štete hoće li dvojac Skendžić – Maras kazneno odgovarati, te morati nadoknaditi financijsku štetu koja je prouzročena protuzakonitim odlukama. I na kraju ovdje su prodekani  stekli protupravnu financijsku korist zbog nezakonito donesenih odluka, te se postavlja pitanje hoće li  morati vratiti protuzakonito dobivena financijska sredstva ? Mnogi kojih se tiču protuzakonite radnje, kako doznajemo otvaraju bolovanja, te će biti zanimljivo vidjeti  opravdanost takvih bolovanja, ako se dokaže da je ova informacija točna.

V.I./L.O.