Hrvatska ima novu Vladu!

3
Foto:Direktno.hr/Damir Senčar

Kasno sinoć  sa 83 ZA, 61 PROTIV i 5 suzdržanih izglasana je nova Vlada RH. Nakon što je Sabor potvrdio novu Vladu, premijer i ministri položili su prisegu.

Odlučeno je tako glasanjem nakon maratonske sjednice koja je trajala preko 12 sati. Mandatar, sad već premijer, Tihomir Orešković zastupnicima se obratio pred izglasavanje rekavši kako je spreman biti žrtva i prihvatiti izazov.

Nakon glasanja premijer i zastupnici su prisegnuli na nove funkcije. Nova Vlada ima dvojicu potpredsjednika: Tomislava Karamarka (HDZ) i Božu Petrova (Most).

Ministar financija je Zdravko Marić, vanjskih i europskih poslova Miro Kovač, unutarnjih poslova Vlaho Orepić, obrane Josip Buljević.

Tomislav Panenić ministar je gospodarstva, Ante Šprlje pravosuđa, Dubravka Jurlina Alibegović ministrica uprave.

Ministar poduzetništva i obrta je Darko Horvat, rada i mirovinskog sustava Nada Šikić, pomorstva i prometa Oleg Butković.

Na čelu Ministarstva poljoprivrede je Davor Romić, turizma Anton Kliman, zaštite i okoliša Slaven Dobrović, graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, branitelja Mijo Crnoja.

Ministar zdravlja je Dario Nakić, znanosti i obrazovanja Predrag Šustar, kulture Zlatko Hasanbegović, regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, a socijalne politike i mladih Bernardica Juretić.

Uz zastupnike Domljubne koalicije i Mosta, izuzev Ivana Lovrinovića, podršku Vladi dali su i zastupnici HDSSB-a, stranke Milana Bandića, reforist Radimir Čačić, zastupnici manjina Vladimir Bilek, Ermina Lekaj Prljaskaj, Šandor Juhas i Mirko Rašković.

L.O.

Upravo sam potpisala Odluku o razrješenju Zorana Milanovića i Odluku o imenovanju Tihomira Oreškovića predsjednikom Vlade Republike Hrvatske

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on 22. siječnja 2016

Meni je cilj da svima podignem standard života, a ne samo za neke. Vrijeme i rezultati. To je sve što tražim. Idemo raditi!

Posted by Tihomir Orešković on 22. siječnja 2016

[HRVATSKA JE DOBILA STRUČNU VLADU] Republika Hrvatska je dobila stručnu i sposobnu Vladu koja se neće bojati izazova i…

Posted by Tomislav Karamarko on 22. siječnja 2016