Hrvatska na pragu novog snježnog tjedna: Zimska idila se nastavlja!

0

Početkom novog tjedna Hrvatska se suočava s prevladavajuće suhim i sunčanim vremenom, ali i razmjerno niskim temperaturama. Pojava mraza, poledice i magle očekuje se u nekim dijelovima zemlje, a bura će oslabiti. Meteorolozi najavljuju promjenjivije vrijeme, s obilnijim oborinama, osobito na Jadranu i uz njega, praćenim grmljavinom te smjenom vjetra od juga do bure.

Slavonija, Baranja i Srijem u ponedjeljak će uživati u sunčanom vremenu, s mogućnošću magle ujutro i postupnim porastom naoblake poslijepodne. Jutra će biti hladna, s temperaturama između 2 i 4 °C. U središnjoj Hrvatskoj očekuje se naoblačenje od sredine dana, no jutro će biti vedro i hladno, s temperaturama oko -5 °C.

Oglas

Gorski kotar i Lika će doživjeti najhladnije uvjete, s temperaturama između -9 i -5 °C, dok će na sjevernom Jadranu temperature biti između 0 i 6 °C. Sunčano vrijeme uz postupan porast naoblake karakterizirat će ovaj dio, s noćnim oborinama u obliku kiše na Jadranu i snijega u Gorskom kotaru. Bura će ujutro biti umjerena, jača podno Velebita, ali će oslabjeti tijekom dana.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije prevladavat će pretežno sunčano vrijeme, s oblačnijim poslijepodnevom. Bura će ujutro biti umjerena do jaka, no navečer će se okrenuti na jugo. Najviše dnevne temperature kretat će se od 8 do 14 °C. Na jugu zemlje očekuje se sunčano vrijeme, uz slabljenje jutarnje bure.

Od utorka na kopnu se očekuje povremena susnježica i kiša, u gorju snijeg, a u srijedu će se to proširiti na veći dio zemlje. U četvrtak je prognozirano smirivanje vremena i razvedravanje, s temperaturama bez znatnijih promjena.

Na Jadranu će se uz promjenjivu naoblaku pojaviti kiša, mogući su i pljuskovi s grmljavinom, koji će mjestimice biti obilni. Kiša će biti česta i u srijedu, a u četvrtak se očekuje uglavnom na jugu, dok će se s zapada razvedriti. Jako jugo će oslabjeti i u srijedu okrenuti na buru.

L.O.