Hrvatska oduševila Amerikance: Plitvička jezera zasjala na sajmu u New Yorku

0

Na nedavno održanom New York Travel Adventure Show-u, Nacionalni park Plitvička jezera uspješno je predstavio svoje prirodne ljepote i turističku ponudu, zauzimajući istaknuto mjesto unutar hrvatskog paviljona kojim je rukovodila Hrvatska turistička zajednica. Osim Plitvičkih jezera, svoje atrakcije na sajmu, koji je privukao preko 30 tisuća posjetitelja, predstavilo je i 11 drugih hrvatskih destinacija, dok je ukupan broj hrvatskih izlagača dosegnuo 25.

Direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku, Leila Krešić Jurić, naglasila je važnost ovog događaja za promociju Hrvatske kao sigurne, pristupačne i cjelogodišnje destinacije na američkom tržištu. Istaknula je kako Hrvatska uživa status jedne od omiljenih europskih destinacija među Amerikancima, zahvaljujući svojim zadivljujućim krajolicima, bogatoj kulturnoj baštini i toplom gostoprimstvu. Također je spomenula kako Predstavništvo HTZ-a u New Yorku ove godine slavi 25 godina postojanja.

Oglas

Posebno priznanje za izvrsnost u nastupu i prezentaciji, s naglaskom na kreativnost hrvatskog paviljona, dodijeljeno je Hrvatskoj turističkoj zajednici od strane organizatora sajma, što dodatno potvrđuje uspješnost predstavljanja.

Hrvatska turistička zajednica, koja je drugu godinu zaredom osigurala izložbeni paviljon, organizirala je niz prezentacija regija i tvrtki te sastanke s američkim agentima, naglašavajući važnost sajma kao mjesta za promociju hrvatskog turizma. Uspjeh je potvrđen i brojkama: preko 1.500 akreditiranih agenata, 400 predstavnika medija i 30 posto više prodanih ulaznica u odnosu na prošlu godinu.

S obzirom na veliki interes američkih posjetitelja za Hrvatsku, posebice za Plitvička jezera koja mnogi uvrštavaju na svoju “bucket listu”, očekuje se daljnji rast broja dolazaka u 2024. godini. Nacionalni park Plitvička jezera i ostale hrvatske destinacije nastavljaju biti atraktivne točke na turističkim mapama, privlačeći posjetitelje iz cijelog svijeta.

L.O.