HSP dr. Ante Starčević: Postajemo jedina prava oporba u Lici

1

Zbog osnaživanja stranke na čijem je čelu saborska zastupnica Ruža Tomašić, HSP dr. Ante Starčević danas je u Otočcu predstavio novog predsjednika Županijskog vijeća. Tu funkciju od sada će obnašati Miro Matijević koji donedavno nije bio ni u jednoj stranci.

Matijević je kratko kazao da se s pojavom njihove stranke zapravo otvara politička scena u Lici.
– Drago mi je da možemo ovdje predstaviti izvornu pravašku stranku. To je velika nagrada za sve naše članove koji su nam prije izbora poklonili povjerenje i omogućili da još prije izbora osnujemo pet novih podružnica. Ovo je kruna tog napora. Smatram da je ovo bitan dan za Liku s obzirom na to da se u Lici tek našom pojavom otvara politička scena. Vjerujem da će se rezultati jako brzo pokazati – kazao je Matijević.

Uvodnu riječ imao je Pero Ćorić, glavni tajnik stranke i idejni tvorac projekta “pravaškog kišobrana”, koji je istaknuo da stranka broji preko 22 tisuće članova.

– Cilj osnivanja stranke prije dvije i pol godine bio je sačuvati i očuvati pravaštvo od onih koji su zadnjih desetljeća zlorabili taj položaj kako bi stjecali neke beneficije. Mi u politici nismo kako bi nešto stekli, nego ono što smo stekli u životima dajemo za ovu stranku – kazao je Ćorić. Komentirao je i protekle parlamentarne izbore rekavši “nismo sretni, ali smo zadovoljni”, ponajviše zbog ulaska Ruže Tomašić u Hrvatski sabor.

– Moramo se ograditi od onoga što će se događati za dva dana. To je takozvani sabor Dapić-Đukić-Srb d.o.o. Titanik je potonuo, oni su na jednome čamčiću, njih desetak, drže svoj pečat i neku kasu u kojoj još ima novca. Mi kad to preuzmemo nećemo ni kasu zateći – kazao je Ćorić, dodavši da sutra preuzimaju oko 1000 članova u Sisku iz HSP-a što je samo mali kotačić u onome što će se događati ovih dana.

Rudolf Dvorski, član predsjedništva, kazao je da je jako sretan što se uspjelo oformiti Županijsko vijeće Ličko-senjske županije te istaknuo da je Matijević pravi čovjek za stranku.
– Ovo je novi početak za HSP dr. Ante Starčević, ali uvjeren sam i novi početak za Ličko-senjsku županiju i siguran sam da ćemo biti jedina alternativa do sada vladajućoj garnituri u županiji.

– Današnji dan dobar je početak da u Lici postanemo jedina oporba. Svi znamo da je ovdje već dugi niz godina HDZ prihvatio Liku kao svoje privatno leno, a nama je bitno da je Lika središte pravaštva. Naime, u Žitniku pored Gospića rodio se Ante Starčević, čije ime nosimo u imenu stranke. Danas je krenulo nešto što će biti pozitivno za županiju, pravaštvo se vratilo tamo gdje se rodilo – kazao je dopredsjednik stranke Ivan Tepeš.

Tepeš je prozvao i novu koalicijsku vlast na čelu sa SDP-om rekavši da se vidi njihova nesposobnost. Kaže da su očiti sukobi na relaciji Milanović – Čačić. Pita se, ako su očekivali pobjedu još prije godinu dana, zašto se nisu bolje pripremili. Dodao je da vjeruje da ova Vlada neće dugo trajati.

Iva Vidović/VLM