Humanitarna akcija za Bogdanku i Ljiljanu Lavrnju pokazuje dobre rezultate, nadamo se da će tako biti i dalje

0

Koncem travnja Novi list je objavio tekst o mukama Bogdanke i Ljiljane Lavrnje iz Hrvatskog Polja nadomak Otočca. Mama i kći (9) žive u kući starijoj od 100 godina. Ujutro kreću skupa na put u Područnu školu gdje Bogdanka radi kao čistačica na pola radnog vremena. Više nije potrebno. Ljiljana ide u kombinirano odjeljenje matične OŠ „Zrinskih i Frankopana“-Otočac. Odlična je i marljiva učenica, a kada odraste želi postati pjevačica.
U vrijeme korone i on-line nastave djevojčica je dobila lap-top, a svaki slobodan trenutak učila je engleski jezik i-pjevala. Surova stvarnost u kojoj Bogdanka i Ljiljana žive prije bi nekoga tjerale na plač, ali ne i njih. U oronuloj kući bez kupatila u 21. stoljeću obje sanjaju nove plafone i podove u dvjema prostorijama koje koriste, s minimumom sigurnosno-tehničkih uvjeta za život.

Cijelu humanitarnu priču „zarotirao je“ poznati otočki humanitarac, županijski vijećnik i vjeroučitelj Berislav Kostelac, poslavši javnosti ekumensku poruku s naglaskom na empatiju i altruizam. U malo vremena na poseban žiro-račun Bogdanke Lavrnje uplaćeno je preko 20 tisuća eura. Znakovito je da među tim uplatama pristiglim doslovno iz cijele Hrvatske prevladavaju uplate malih ljudi velikoga srca, u iznosima od po 5 ili 10 eura. Odlučila se ovoj akciji i sanaciji kuće priključiti i Ličko-senjska županija, nekolicina škola i ustanova diljem ovog dijela Hrvatske. Sa svojom plaćom od 266 eura mjesečno Bogdanka Lavrnja to svakako nije u mogućnosti.

Oglas

Kao i uvijek do sada portal Lika online priključuje se ovoj humanitarnoj akciji. Kako je novinarima poručila Bogdanka na izlasku iz svoje kuće „barem da malo saniramo kuću, da nam stropovi ne padnu na glavu“!

U privitku objavljujemo posebni žiro-račun za prikupljanje sredstava za pomoć ovoj hrabroj i ustrajnoj ženi.

BOGDANKA LAVRNJA

IBAN: HR37 2402 0063 1043 5234 5

Opis: Donacija

L. O.