Hvalite me usta moja!

Po onoj staroj „Kud će suza neg’ na oko“ gostovao je nedavno gradonačelnik Gospića Karlo Starčević na radio Gospiću. Baš kao i u slučaju čuvene press konferencije od prije 3,5 godine naš je gradonačelnik dopustio da mu se razmaše bujna mašta.
Govorio je i sada mnoge nebuloze, a da nije ni trepnuo okom (vidjeti video-snimak!). Jako nas zanima kojih je to 160 radnih mjesta otvorio za svojega mandata? Vjerojatno je sebi pripisao sva zapošljavanja koja su se dogodila u Gospiću: u ustanovama, policiji, HV-u, u gradskim poduzećima i državnim poduzećima, privatnim firmama, uslijed odlazaka ljudi u mirovinu ili u drugi grad… Nije ima previše hrabrosti pa priznati kako je lagao kada nas je uvjeravao da će otvoriti po 500 novih radnih mjesta na godinu, ukupno skoro 2000.
-Jedan moj telefonski poziv i u Gospić dolazi ulagač s 2 milijuna maraka!
Marke su se uskoro pretvorile u eure, ali toga ulagača i dalje nema. U nekoliko je momenata spominjao „dva gradska portala koja ga stalno napadaju i bezočno lažu javnost“. Mislio je na Lika online i GS press. Pa kada ga toliko vrijeđamo i lažemo javnost, što nas nije tužio? Treba biti iskren i reći kako nas je jednom tužio, ali se na sudu dobro izblamirao.

Čovjek koji se voli „naslikavati“

Nastavak ispod oglasa

Dobro je što je u samome uvodu te emisije voditelj istaknuo da su Hrvatske ceste sa Strabagom završile Budačku ulicu. Mediji su u međuvremenu napadali Starčevića što je dao obećanje da će se Budačka završiti u njegovom mandatu. Kao da ju je on financirao ili gradio. Nakon što se naslikavao u novoj Energani krenule su nebuloze po kojima je on s Gradskom upravom zaslužan za taj gospodarski objekt. To je rekao i u zadnjoj emisiji radio Gospića. Mi ćemo pojasniti: Grad Gospić i gradonačelnik Karlo Starčević u taj objekt nisu uložili niti kune i nisu ničim zaslužni za njegovo postojanje. Energana se počela graditi prije pet godina i za njezin početak zaslužna je tadašnja HDZ-ova struktura. Sviđalo se to nekome ili ne.

Što dalje?

Starčević je najlošije prošao na zadnjim parlamentarnim izborima kao nositelj liste HSP-a. Taj debakl je politički teško preživio jer se već vidio u Hrvatskom saboru. Sada nastavlja sa svojim upornim guranjem u više političko-gospodarske sfere pa tako u javnosti polemizira s nekim parlamentarnim strankama i državnim tajnicima. Dok se istodobno događalo da slavodobitno naslikavane ralice nisu u stanju očistiti 20-ak cm snijega u Gospiću. Kao postariji gospodin Karlo se posvuda naslikava bez korona-maske, dok svi oko njega nose tu zaštitu. Zašto? Da se vidi lik koji se nikoga ne boji jer bi (ipak) pokušao osvojiti još jedan mandat. Uz sve popularniju stranku LiPO, ojačani HDZ i Domovinski pokret to bi za njega ipak mogla biti „nemoguća misija 2.“!

L. O.