I ove godine dvije likovne kolonije

1

Kako saznanjemo od Marine Mihić supruge akademskog slikara Sergeja Mihića,ove će se turističke sezone održati i dvije likovne kolonije, tjekom augusta mjeseca. Naime,u jednoj će se  raditi u raznim slikarskim tehnikama sa djecom, u okviru Karlobaškog kulturnog ljeta,tu će se naći i mnoga djeca iz karlobaške osnovne škole, u pratnji svojih učiteljica.
Održat će se i kolonija  pod paskom likovnih umjetnika iz nekoliko zemalja, u kojoj će glavna tema biti mozaik, omiljena tehnika Sergeja Mihića.
Obje kolonije održati će se u Kavi, kulturnom i povijesnom lokalitetu u Karlobagu, u kome se nalazi mediteranski vrt koji već sada služi kao svojevrsna galarija mozaika na  otvorenom. Uz pedesetak mediteranskih biljaka koje se već nekoliko godina uzgajaju ovdje,uz opojne mirise i mozaike koji mogu služiti samo kao inspiracija, djeca će naći svoje svojevrsno zadovoljstvo. Zapravo radi se o tridesetak radova u mozaiku autora Sergeja Mihića karlobaškog akademskog slikara, koji su izvješeni na zidove Kave. Biti će to savršen ambijent za stvaranje, bez obzira što se ovaj puta radi o djeci.

M.K.